İZSİAD, Ahbap hareketine destek olacak!

İZSİAD, Ahbap hareketine destek olacak!

İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) sanatçı Haluk Levent’i online olarak ağırladı. 

Haluk Levent kurucusu ve gönüllüsü olduğu Ahbap hareketi hakkında bilgi verirken, İZSİAD Haluk Levent’in belirlediği ve zor durumda olan dört ailenin ihtiyaçlarını karşılama kararı aldı. İZSİAD ve Haluk Levent, pandemi sonrası için geliri Ahbap Derneği’ne bırakılacak olan bir de konser organizasyonu yapma kararı da aldılar.

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, sanatçı Haluk Levent’in başını çektiği Ahbap hareketinin bugün 300 bin gönüllüye ulaşmasını ‘muazzam’ olarak değerlendirirken, İZSİAD olarak her tür katkıyı vermeye de hazır olduklarını belirtti. İZSİAD olarak zor durumdaki insanlara her zaman yardım ulaştırmaya çalıştıklarını, en son İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde 8 bin 500 koliyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyleyen İZSİAD Başkanı Küçükkurt, “Sevgili Haluk Levent ile de pandemi sonrası bir konser organizasyonu düzenleyerek gelirinin tamamını Ahbap hareketine bırakacağız. Ayrıca bugün Haluk Levent’in yardım için ilan edeceği dört ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz” diye konuştu.

0-021.png

“Ahbap hareketi ihtiyaçtan doğdu”

Ahbap hareketinin 3 buçuk yıl önce kurulduğunu ve takipçilerinin kendisine olan güveni ve sevgilerinden dolayı çok hızlı birbirlerine adapte olduklarını belirten Haluk Levent, “Ahbap hareketi bir ihtiyaçtan doğdu. O dönemde yardımlar istismar ediliyordu. Araştırmadan yardımlar yapılıyor, insanların iyilikseverliği suiistimal ediliyordu. Siyasi düşünceleri hangi fikirden olursa olsun ormana, çevreye, doğaya sahip çıkan, bölüşmeyi, yardımlaşmayı seven insanların bir araya geldiği ve insanlara dokunduğu bir platform olsun istedik. Bugün bunu başardık, 300 binin üzerinde gönüllü var” dedi.

Ahbap hareketinin çalışma prensibini de anlatan Haluk Levent, bugüne kadar 500 milyon liranın üzerinde bir yardım organize ettiklerini ancak asla bu parayı görmediklerini söyleyerek, “Çünkü yapılacak yardımı biz almıyoruz, doğrudan aileye, ihtiyaç sahibi kişiye yönlendiriyoruz. Tabii önce yardım isteyeni araştırıyoruz, e-devletten belgeleri alırız, kaymakamlığı, muhtarı ararız, dış referansları alırız. Eğer söylendiği gibi yardıma muhtaç bir durum varsa devreye gireriz. Ve bunu ilan ettiğimde de en büyük yardımı yapan, o sorunu çözen kişinin evine menemen yapmaya giderim, yemek yapmaya, kahve pişirmeye giderim. Yeter ki ihtiyaç sahibi ailenin sorunu çözülsün” diye konuştu.

“İzmir iş dünyası koli desteği versin”

Pandemi sürecinde 283 liraya 32 kiloluk koliler hazırladıklarını ve bu sayının 40 bine ulaştığını vurgulayan Haluk Levent, “Mesela siz 10 koli bağışlamak istiyorsunuz. Ahbap hesabına 2830 tl yatırıyorsunuz, biz 10 koliyi gönderdiğimiz ailenin adresi, kim olduklarına kadar size iletiyoruz. Hatta bu yardımı yaparken bize şart da koşabiliyorsunuz, mesela bu süreçte müzisyenler işsiz kaldı, restoran çalışanları işsiz kaldı, ‘Ben 10 kolimin garson ailelerine gitmesini istiyorum’ diyebilirsiniz, biz bunu da yerine getiriyoruz. Yeter ki el verin” dedi.

İzmir’i çok sevdiğini, İzmir aşığı olduğunu söyleyen Haluk Levent, Çiğli, Menemen, Aliağa, Kadifekale’de ihtiyaç sahibi çok aile olduğunu belirterek, “Ben İzmirli iş insanlarından koli bağışı bekliyorum. Firmalar biz ürünleri alırken Ahbap hareketi olduğumuz için büyük indirimler yapıyorlar. 283 liralık kolimizin raf fiyatı iki katıdır. O yüzden daha çok insana ulaşabilirsiniz, İzmirli iş dünyası koli yapsın, destek versin” diye konuştu.

 Pandemi sonrası konser geliri ihtiyaç sahibi ailelere

 Haluk Levent’in gün içinde açıklayacağı ihtiyaç sahibi dört ailenin giderlerini üstlenen İZSİAD’ın ismini vermemek istemesine itiraz eden Haluk Levent, “Yardım edenin isminin açıklanmasının amacı iyiliği yaymaya çalışmaktır. Güzel olanı, doğru olanı göstermek, örnek olmaktır. Sizi görerek ‘biz de yapalım’ diyenler çıkacaktır. O yüzden İZSİAD bu dört ailemizin ihtiyacını karşıladı diye duyuracağım, müsaadeniz varsa” dedi. Pandemi sonrası hiçbir ücret almadan İzmir’e orkestrası ile gelerek konser verebileceğini, tek istediğinin toplanan gelirin ihtiyaç sahibi ailelere gitmesini istediğini söyleyen Haluk Levent’in bu önerisini İZSİAD severek kabul etti. Bu konser sonrası elde edilen gelirin Ahbap Derneği’ne gönderilmesini de istemeyen Haluk Levent, “Toplanan para İZSİAD kasasında kalsın, biz ihtiyaç sahibi aileleri belirledikçe buradan yardımı kullanalım” önerisi de İZSİAD tarafından kabul gördü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.