İZSİAD'dan yanan ormanlara fidan desteği

İZSİAD'dan yanan ormanlara fidan desteği

İzmir Sanayici ve İş insanları Derneği (İZSİAD), orman yangınlarına karşı binlerce fidan dikme kararı aldı.

Türkiye’nin farklı illerinde günlerdir yanan ormanlar için bütün üyelerini göreve çağıran İZSİAD binlerce fidanı toprakla buluşturacak.

Sosyal sorumluluk projelerinde de her zaman ilk adımı atmayı bir görev bilen İZSİAD, fidan dikim seferberliği ile de gelecekte en büyük sorunumuz olacak kuraklığa karşı elini taşın altına koydu.

İZSİAD Çevre ve Enerji Komisyonu tarafından hayata geçirilecek İZSİAD Hatıra Ormanı Projesi ile farklı türlerde binlerce fidanın dikimi yapılacak.

izsiad-orman.jpg

“Geleceğimize sahip çıkalım”

Türkiye’nin doğal zenginliklerinin göz göre göre elimizden gitmesine vicdanlarının dayanmadığını dile getiren İZSiAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, bu nedenle fidan dikim seferberliği başlattıklarını söyledi. İZSİAD Çevre ve Enerji Komisyonu’nun önerisi ile projenin başladığını binlerce fidanın dikiminden sonra da bu projeyi sürdürmeyi planladıklarını belirten Küçükkurt, “Son günlerdeki orman yangınları ülkesini seven herkesin ciğerleri yaktı. Tüm canlılara da zarar veren bu yangınlar hepimizi üzüyor. Tedbirler önceden alınsaydı da bu kadar orman yangını olmasaydı ama bu saatten sonra bizim yapacağımız şey yeni yangınların çıkmaması ve yanan ormanların yerine yenilerini oluşturmak. Bu konuda ülke olarak seferberlik başlatmalıyız. Doğa bizim geleceğimiz. Doğaya sahip çıkmaz isek geleceğimizi de karartacağız. O nedenle ülkesini seven, geleceğine sahip çıkan herkesi de projemize destek olmaya davet ediyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.