İZSU, Büyük Kanal’daki temizlik çalışmalarını sürdürüyor

İZSU, Büyük Kanal’daki temizlik çalışmalarını sürdürüyor

İZSU Genel Müdürlüğü, Büyük Kanal Projesi kapsamında inşa edilen ana kuşaklama hattındaki temizlik çalışmalarına devam ediyor.

90’lı yıllarda Büyük Kanal Projesi’nin bir parçası olarak Basmane Meydanı’ndan başlayarak Mürselpaşa Bulvarı üzerinden Yenişehir’e uzanan 2200 milimetre çapındaki ana kolektör hattında temizlik çalışmaları sürüyor. İzmir’in kanalizasyon sisteminin ana yükünü taşıyan 45 kilometre uzunluğundaki hat içerisinde birleşik sistemden kaynaklı olarak biriken teressübatın kokuya neden olmaması için İZSU ekipleri tarafından titiz bir çalışma yürütülüyor. Eylül ayı sonunda çalışmalara başlayan ekipler, şu ana kadar hattın 1000 metrelik kısmını temizledi.

Çalışmalar kapsamında özel üretim vanalarla kesilen hattaki atık su, açılan özel havuzlar vasıtasıyla diğer kolektör hattına yönlendiriliyor. Vana odaları ve pencere imalatlarının ardından, ekipler hatta inerek burada biriken kum, çakıl ve teressübatı hattan çıkarıyor. İZSU ekiplerinin ağır şartlar altında yürüttüğü çalışmalar koku oluşumunun önüne geçerken, hatta biriken malzemenin İzmir Körfez’ine ulaşmasına da engel oluyor.

2.jpeg

İZSU KOKUYLA MÜCADELEDE KARARLI

İZSU Genel Müdürlüğü, koku ile mücadelesini her alanda kararlılıkla sürdürüyor. Yıl boyunca yapılan dere temizlikleri, dip tarama çalışmaları ile Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nde temeli atılan 4. Faz inşaatı ve revizyon çalışmalarının yanında, yerin altında da kokuya karşı 7/24 özverili bir mücadele veriliyor. İzmir’in yaşam kalitesini artıracak çalışmalar sürüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.