İZSU çalışanları iş sağlığı ve güvenliği eğitimi aldı

İZSU çalışanları iş sağlığı ve güvenliği eğitimi aldı

Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan yönetici kadrosuna yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

SGK istatistiklerine göre, iş kazalarının %98’i insana bağlı sebeplerden kaynaklanıyor. İş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin planlanmasında, uygulanmasında ve kurumsal iş sağlığı ve güvenliği kültürünün gelişmesinde yöneticilerin etkin rolünün hizmet içi eğitimlerle pekiştirilmesi için bilgilendirme semineri düzenlendi.

02122022-143852-1.jpeg

25 Kasım 2022’de düzenlenen 2 oturumlu seminerin birinci bölümünde İSG mevzuatının içeriği kapsamlı bir şekilde ele alınırken işveren ve işveren vekillerinin bu konudaki yükümlülüklerinin altı çizildi. Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı müfettişleri ayrıca denetim ve teftiş sürecinin nasıl ilerlediğine ve teftiş sırasında istenen belgelerin neler olduğu konusuna değindi. Seminerin 2. oturumunda ise işveren ve işveren vekillerinin hukuki ve cezai sorumlulukları ele alınırken; dinleyicilerin soruları yanıtlandı.

02122022-143852-3.jpeg

Personel güvenliğini hizmet anlayışının temel unsurlarından biri olarak benimseyen İZSU, bünyesindeki tüm teknik ve idari personelin mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için gerekli adımları atmaya ve İzmir sakinlerini kaliteli hizmetle buluşturmaya devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.