İZSU ekipleri Bostanlı Deresi’ndeki çalışmaları tamamladı

İZSU ekipleri Bostanlı Deresi’ndeki çalışmaları tamamladı

İZSU, Bostanlı Deresi’nde yürütülen dere temizlik çalışmaları tamamladı.

Yoğun ve ani yağışların beklendiği sonbahar mevsiminin gelmesiyle İzmir’in birçok noktasında dere temizlik çalışmalarına hız verildi. Taşkın ve sel olaylarının önüne geçmek ve vatandaşların can ve mal güvenliğini koruma altına almak için devam eden çalışmalar İZSU ekipleri tarafından yıl boyunca düzenli aralıklarla yürütülüyor. Karşıyaka Bostanlı Deresinde de bu kapsamda dere temizliği çalışmaları yapıldı.

2.jpeg

Bostanlı Deresi’nin deniz çıkış noktasında, dere yatağında yürütülen temizlik çalışmasında, derede yaşayan canlılara azami özen gösterildi. Çalışma esnasında dere yatağında bulunan balıklar denize itilerek, çıkış noktasına geçici bent (batardo) kuruldu. Dere yatağında bulunan suyun çekilmesinin ardından iş makineleri kullanılarak dere tabanı tamamen temizlendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından dere yatağı tekrar eski haline getirildi.

1-001.jpeg

Bölgede yaşayan vatandaşların rahatsızlık yaşamaması amacıyla, çalışmalar gece saatlerinde ara verilmeden gerçekleştirildi. İZSU ekipleri, taşkınlarla mücadele ve çevre sağlığı açısından son derece hayati olan dere temizliği çalışmalarına diğer yerleşimlerde de devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.