İZSU ekipleri deniz marulu temizliğini hızlandırdı

İZSU ekipleri deniz marulu temizliğini hızlandırdı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri karadan ve denizden körfez temizliği çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri İzmir Körfez’nin sığ bölgelerinden olan Bostanlı Sahili şeridinde her yıl ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde mevsimsel deniz marulu temizliğine devam ediyor.

İZSU tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada " 2022 Sonbahar döneminde önceki dönemlere göre daha yağışsız ve ılık bir mevsim yaşanmış, deniz suyu sıcaklıkları azalmadığı için deniz marullarının biyolojik faaliyetini arttırmıştır. Söz konusu deniz marullarının bölgede çürüyerek koku şikâyetleri neden olmaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri periyodik olarak bölgeden temizleyerek uzaklaştırmaktadır. Sonbahar dönemi yosun temizliği faaliyeti 30 Eylül 2022 tarihinden bu yana aralıksız olarak devam etmektedir. Deniz marulu (Ulva) ılık deniz suyu seviyesinde daha hızlı üremesi nedeniyle hava sıcaklıklarının düşüşe geçmesi ve yağışlı havaların başlamasına müteakip doğal süreci gereği azalacaktır" ifadelerine yer verildi.

23102022-14812-1.jpg23102022-14812-0.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.