İZSU ekipleri hızlı müdahale ile su baskınlarının önüne geçti

İZSU ekipleri hızlı müdahale ile su baskınlarının önüne geçti

İzmir'deki kuvvetli yağışların ardından Büyük Yağmur Suyu Ayrıştırma Projesi’nin tamamlandığı noktalardan taşkın veya su baskını ihbarı gelmezken, İZSU ekipleri, kent genelinde kanal ve yağmur ızgaralarına müdahale ederek su baskınlarının önüne geçti.

İZSU Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen ve kendi gözlem istasyonları vasıtasıyla elde ettiği verilere dayanarak, günün erken saatlerinde etkili olması beklenen yağışlara karşı kritik noktalarda denetimlerini artırdı. Yağmur suyu ayrıştırma imalatlarının tamamlandığı noktalarda taşkın ve su baskını sorunlarının sona erdiğini belirten İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, kurumun en büyük önceliğinin İzmirlilerin rahatı ve huzuru olduğunu belirterek, “İzmir'de herkesin içi rahat olsun, İZSU olarak yatırımlarımız ve personelimizle 7 gün 24 saat vatandaşlarımızın hizmetindeyiz” diye konuştu.

21122023-162135-0-1-1.jpeg

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Güçlü altyapı, dirençli kent” hedefi doğrultusunda yapılan yatırımlar, 21 Aralık Perşembe günü etkili olan yağışlarda, su baskını ve taşkınların önüne geçti. Köseoğlu; “Küresel iklim krizi nedeniyle aşırı hava olayları sıklaştı. Başkanımız Tunç Soyer yol haritasını çizerken İzmir’in yatırım önceliğinin altyapı olması gerektiğine karar vermişti. Bugün bunun ne kadar doğru bir karar olduğunu bir kez daha görüyoruz” diye konuştu.

Yaşayan Körfez’in temel unsurlarından olan Büyük Yağmur Suyu Ayrıştırma Projesi’ne başlanırken koyulan 100 kilometre hedefi aşılarak, 2019’dan bu yana İzmir genelinde 300 kilometre yağmur suyu ayrıştırma hattı imalatı tamamlandı. Bunun yanında tamamlanan bin 300 kilometre atık su imalatı ile de kentin afetlere karşı direnci artırıldı.

21122023-162135-5-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.