İZSU ekiplerinden yeraltında hummalı çalışma

İZSU ekiplerinden yeraltında hummalı çalışma

Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kent genelinde koku probleminin yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

İZSU ekipleri, Büyük Kanal Projesi kapsamında 1990’lı yıllarda yerin 4,5 metre altında imal edilen 45 kilometrelik ana kuşaklama hattında birleşik sistemden kaynaklı biriken teressubatı temizleme çalışmalarına devam ediyor. Basmane Meydanı’ndan başlayarak Mürselpaşa Bulvarı üzerinden Yenişehir’e uzanan 2200 mm çapında ana kolektör hattında ekiplerin özverili çalışmasıyla gerçekleştirilen çalışmayla, kanallarda biriken atıklardan kaynaklı koku sorunu yaşanmasının önüne geçiliyor.

Güçlü altyapı, kesintisiz su ve sürdürülebilir çevre için 7/24 mesai yapan İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, İzmirlilerin refahı için koku mücadele çalışmalarını kentin dört bir noktasında sürdürüyor. Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi revizyonu, 4. Faz imalatları, dere ağızlarında yapılan dip çamuru taraması, dere temizlik çalışması gibi birçok kapsamlı projenin yanı sıra evsel atık suları taşıyan ana kolektör hatlarında da kapsamlı temizlik çalışmaları yapılıyor.

Yerin 4,5 metre altında bir madenci gibi zor koşullarda mesai yapan İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, yüksek vakum gücüne sahip kombine araçlarla yürüttüğü temizlik çalışması kapsamında atıklardan kaynaklı koku sorununun yaşanmasının önüne geçerek, kanallarda biriken atıkların İzmir Körfezi’ne ulaşmasını da engelliyor.

Temizlik çalışmalarını titizlikle yürüten ekipler, öncelikle özel olarak imalatı yapılan bıçaklı vanalarla kolektör hattının önünü kesiyor. Bu hattan çekilen sular, açılan özel havuzlar aracılığıyla diğer kolektör hattına aktarılıyor. Vana odaları ve pencere imalatları yapılarak ekiplerin boru içerisine girmesi sağlanıyor. Hattın içine giren kum, çakıl ve taşlarla birlikte kanalda biriken malzemeler de çıkarılıyor. Ekiplerin 24 saat çalıştığı ve en kısa sürede tamamlanacak temizlik, bakım ve onarım çalışmaları vatandaşların yaşam kalitesini yükseltecek.

image2.jpegimage4.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.