İZSU: İzmir'de su musluktan içilebilir

İZSU: İzmir'de su musluktan içilebilir

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Su Kalite Laboratuvarı’nın Türk Akreditasyon Kurumu’ndan (TÜRKAK) onaylı akreditasyon sertifikası yenilendi.

İZSU, su ve atıksu analizi yapma kalitesini TÜRKAK sertifikasıyla bir kez daha belgeledi. Türkiye’de Su ve Kanalizasyon İdareleri içinde içme ve atık su alanında akreditasyon belgesi almaya hak kazanan ilk kurum İZSU Genel Müdürlüğü, su ve atıksu analizi yapma kalitesini bir kez daha tescilledi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Su Kalite Laboratuvarı, “Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yetkinliği için Genel Gereklilikler” standartlarına göre denetlenerek akreditasyon belgesini yeniledi.

17102022-95238-6.jpeg

İzmir halkına kaliteli hizmet veren öncü kuruluşlardan biri olma misyonuyla çalışmalarını kesintisiz sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, Su Kalite Laboratuvarı bünyesinde; atık su, içme ve kullanma suyu numunelerinin ilgili mevzuatlar kapsamında analizlerinin yapılmasını, raporlanmasını ve analiz sonuçlarının talep sahiplerine bildirilmesini sağlıyor.

17102022-95238-1.jpeg

Şebeke suyunun ve kaynak sularının kimyasal, mikrobiyolojik analizleri ile evsel ve endüstriyel atık suların kimyasal ve biyolojik analizlerinin yapıldığı İZSU Laboratuvarı’nda yılda ortalama 260 bin parametre analiz ediliyor. İZSU Genel Müdürlüğü Laboratuvarı'nda içme suyu ve atık suda arsenikten baryuma, kurşundan bor, çinko, bakır, demir, mangan, nikel, cıva, kadmiyum ve krom başta olmak üzere pek çok parametreye bakılıyor.

"İZMİR’DE SU MUSLUKTAN İÇİLİR"

İzmirlileri içilebilir ve kaliteli suyla buluşturan İZSU Genel Müdürlüğü, şebeke suyunun ve su temin edilen bütün kaynakların kalitesini sürekli izliyor. Ana dağıtım depolarından haftada bir, şebeke sularından ise her gün alınan numuneler, Su Kalite Laboratuvarında tüm analizleri yapıldıktan sonra İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik Standartları’na göre vatandaşlara ulaştırılıyor.

17102022-95238-3.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.