İZSU kendi kaynaklarıyla Ataköy Mahallesi’nin su sıkıntısını çözüyor

İZSU kendi kaynaklarıyla Ataköy Mahallesi’nin su sıkıntısını çözüyor

İZSU Genel Müdürlüğü, Menderes Ataköy Mahallesi’nde yaşanan su sıkıntısını çözüme kavuşturuyor.

İZSU ekipleri Menemen ilçesine bağlı Ataköy Mahallesi’nde yaşanan su sıkıntısını çözmek için çalışmalara başladı. Ataköy Mahallesi civarındaki kaynak sularını vatandaşların hizmetine sunacak çalışmalar kapsamında, Karacadağ doğal kaynak sularının olduğu bölgede kaptaj alanları oluşturuluyor. Tamamen kurumun öz kaynaklarıyla yürütülen çalışmalarda, şu ana kadar 3 betonarme, 1 beton prefabrik olmak üzere 4 kaptaj alanının imalatı tamamlandı.

1.jpeg

Mahalleye su tedarik eden sondaj kuyusunda elektrik kesintisi ve basınç azalması gibi problemler nedeniyle yaşanan su kesintilerinin önüne geçmeyi amaçlayan İZSU ekipleri doğal su kaynaklarına yönelerek kaynakların ikisinden, mahalledeki içme suyu deposuna su iletmeye başladı. Devam eden çalışmalar kapsamında ilerleyen günlerde diğer kaynaklardan da bölgeye su sağlanacak.

Bölgeye hizmet verecek yeni iletim hatları ile birlikte içme suyu depoları da yenileniyor

İçme suyu depolama şartlarını iyileştirmek için 1 polyester depo imal edilirken doğal kaynak tespiti için 4 noktada daha keşif çalışmaları devam ediyor. Yeni kaynaklardan sağlanan içme suyunun Ataköy Mahallesi’ne iletilmesi için ise iletim hattı imalatları da yapılıyor.

İZSU ekipleri kaynak noktası ve içme suyu deposu arasında 4 bin 800 metre iletim hattı imal etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.