İZSU, Kıyı Mühendisliği Sempozyumunda çalışmalarını tanıttı

İZSU, Kıyı Mühendisliği Sempozyumunda çalışmalarını tanıttı

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen ve İZSU'nun da yer aldığı 10. Kıyı Mühendisliği Sempozyumu, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde bugün başladı.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen ve İZSU Genel Müdürlüğü’nün de katılım sağladığı 10. Kıyı Mühendisliği Sempozyumu, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde başladı. Prof. Dr. Adnan Akyarlı anısına düzenlenen ve üç gün sürecek sempozyum, “Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Girerken Kıyı ve Deniz Mühendisliğini Neler Bekliyor?” sorusunu gündemine alıyor.

2.jpeg

Alanında uzman birçok akademisyeni bir araya getiren etkinliğin bugün gerçekleşen oturumlarında tsunami, iklim değişikliği, oyulma ve dalga ve rüzgar iklimi gibi kıyı mühendisliğinin geleceğine doğrudan etki edecek başlıklar ele alındı.

İZSU Genel Müdürlüğü’nün Yaşayan Körfez seferberliği kapsamında hayata geçirdiği yatırımları katılımcılarla paylaşmak amacıyla, İZSU standı da organizasyonda yerini aldı. İZSU’ya ait üç boyutlu Yaşayan Körfez maketinin de sergilendiği alanda 11 milyar liralık dev bütçeli yatırımlar da tanıtıldı.

6.jpeg

Sempozyumun yarınki programı İzmir Körfezi özel oturumuyla başlayacak, devam eden oturumlarda ise katı madde taşınımı, fiziksel modelleme, yenilenebilir enerji, limanlar ve kıyı yapıları performans analizi, sayısal modelleme ve kıyı yapıları özelinde fiziksel modelleme konuları işlenecek. Organizasyon, cumartesi günü, ‘Efes Antik Kenti’ni Yeniden Denizle Buluşturacak Antik Kanal Projesi’ temasıyla antik kente yapılacak teknik geziyle son bulacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.