İZSU Menderes’te önemli yatırımlara imza atıyor

İZSU Menderes’te önemli yatırımlara imza atıyor

İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Gürkan Erdoğan ve İZSU 2. Bölge Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı bürokratları Menderes’te devam eden yatırımları denetledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tüm çevre ilçeleri daha sağlıklı bir altyapıya kavuşturma hedefi doğrultusunda yürütülen yatırımlar, Menderes’te de tüm hızıyla devam ediyor.

İZSU Genel Müdürlüğü, Menderes ilçesinde özellikle nüfus artışına bağlı olarak yerleşim alanı genişleyen mahallelerde, altyapıyı genişletmeye ve yenilemeye yönelik yatırımlarıyla ilçenin artan içme suyu ihtiyacını karşılıyor. Bu kapsamda; Gölova Mahallesinin tamamında, Çatalca, Dereköy, Oğlanağası ve Küner mahallelerinde ise kısmi olarak yenilenen içme suyu şebekesi ile söz konusu yerleşim yerlerinin tamamında toplamda 19 bin 500 metre içme suyu şebekesinin yapımı tamamlayarak bölgedeki vatandaşların kesintisiz suya kavuşması sağlandı.

50.jpg

İlçede nüfusla birlikte artan atık su şebekesi ihtiyacı da İZSU yatırımları ile karşılanıyor. Son yıllarda ilçenin eskiyen atık su hatları yenilendi, yeni yerleşim yerlerinde de yeni atık su şebeke imalatları tamamlandı. İZSU, 2019 yılından bu yana Görece mahallesinde 10 km, Oğlanağası mahallesinde 5 km, Çatalca mahallesinde 2,5 km, Barbaros mahallesinde 2 km ve Develi mahallesinde ise 2 km olmak üzere ilçe genelinde toplamda 21,5 km atık su hattı imalatı gerçekleştirdi.

Ayrıca, Değirmendere Mahallesinde 6,5 km kanalizasyon şebekesi imalatı ve 1,8 km yağmursuyu inşaatı çalışmaları devam ediyor.

51.jpg

Tahtalı Baraj Havzasında bulunduğu için büyük öneme sahip olan Menderes ilçesinde, yoğun yağışlı dönemlerde taşkın kontrolünü sağlamak için toplam 32 bin 400 metre dere temizlik çalışması yapıldı. Bu çalışmalar neticesinde derelerden 400 kamyon atık malzeme çıkarıldı. 22 mahallede gerçekleştirilen dere bakım onarım ve yol geçiş imalatları kapsamında 172 adet menfez imalatı ile uygun olmayan dere geçişleri büyütüldü. Gölcükler Deresi ve Sangı Çayı’nda toplamda bin 438 metre taş duvar, bin 641 metre korkuluk ve 5 bin 540 metrekare parke taşı imalatı yapıldı. Yeniköy Mahallesi’nde ise hasar gören 170 metre taş duvar onarıldı. İZSU Genel Müdürlüğü, 2022 yılında ise Menderes’in merkez ve çevre mahallelerinde toplamda bin metrekare parke taşı yama işlemi gerçekleştirdi.

Genel Müdür Ali Hıdır Köseoğlu ve beraberindeki İZSU yetkilileri ilçede devam eden ve planlanan İZSU yatırımlarını değerlendirmek üzere Menderes Belediye binasında bir araya geldi. İZSU heyeti Menderes Belediye Başkanı Erkan Özkan’la yapılan görüşmenin ardından ilçe muhtarları ile buluştu.

Toplantıya Kasımpaşa, Cüneytbey, Efemçukuru, Bulgurca, Sancaklı, Gölova, Tekeli, Develi, Oğlanağası, Görece, Çile, Çileme, Karakuyu, Çamönü, Ataköy ve Dereköy muhtarları katılarak görüş ve taleplerini iletti. Muhtarların talepleri ağırlıklı olarak içme suyu hattı yenileme, sondaj ve dere temizliği çalışmaları ile ilgili oldu. Muhtarlar ayrıca daha etkili ve hızlı müdahale edilebilmesi için ilçede bir İZSU şantiyesi kurulmasını talep etti, Genel Müdür Köseoğlu şantiye kurulumu için ilçede gerekli temasların yürütüldüğünü ifade etti.

Menderes’teki İZSU yatırımları hız kesmeden devam edecek. İlçenin modern ve dirençli bir altyapı ile buluşması için merkez ve çevre mahalleleri kapsayan önemli yatırımlar yolda.

Bu kapsamda; Kasımpaşa ve Cüneytbey mahallelerinde bin 200 metre yağmur suyu imalatı yapılacak.

Efemçukuru, Bulgurca, Sancaklı, Gölova mahallelerinde özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntılarından dolayı içme suyu kuyusu açılacak.

Tekeli, Develi, Oğlananası, Görece ve Çile mahallelerinde toplamda 142 bin metre içme suyu şebeke hattının yenilenmesi için ihale çalışması yapacak, ayrıca bu süre zarfında Çile mahallesinde 2 bin 500 metre iletim hattı imalatını gerçekleştirmek üzere çalışmalara başlayacak.

Değirmendere’ de yürütülen kanalizasyon şebekesi çalışmalarının yanı sıra, Karakuyu, Çamönü ve Ataköy mahallelerinde oluşan atık suların, Tekeli arıtma tesisine iletimini sağlayacak yaklaşık 14 km uzunluğundaki kolektör hattı imalatı ile için gerekli planlamalar sürdürülüyor.

Menderes ilçesine bağlı muhtelif mahallelerde yaklaşık 20 km kanal imalatı ve rehabilitasyonu ile mevcut kanalizasyon şebekelerinin temizliği için çalışmalar sürdürülüyor.

Dere temizliği çalışmaları kapsamında ise 16 mahallede yaklaşık 30 bin metre temizliği ve 100 adet menfez ile geçiş yenilemesi yapılacak. Dereköy deresinde ise 631 metre dere ıslahı tamamlanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.