İZSU mevcut altyapıyı yatırımlarının merkezine aldı

İZSU mevcut altyapıyı yatırımlarının merkezine aldı

Bornova’nın 5 mahallesini kapsayan 55 kilometrelik altyapı çalışması ilerlerken, çalışmaların tamamlandığı noktalarda üst kaplama çalışmaları da İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılıyor.

İZSU Genel Müdürlüğü Yaşayan Körfez seferberliği kapsamında İzmir’deki birleşik sistemli mevcut altyapıyı, yatırımlarının merkezine aldı. Uzun süredir kararlılıkla devam eden çalışmalar hem kentin taşkınlara karşı direncini artırmayı hem de Körfez’deki canlılığı korumayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda, 2019’dan bu yana 260 kilometre yağmur suyu ayrıştırma hattı imal eden İZSU, 230 kilometre hattın daha yapılması için gerekli çalışmalarını sürdürüyor.

1.jpeg

Projelendirilen yağmursuyu ve atık su şebeke hattı yatırımları çerçevesinde Bornova ve Bayraklı’nın Kazımdirik, Mansuroğlu, Ergene, Erzene ve Mevlana mahallelerini kapsayan imalat çalışmaları tüm hızıyla ilerliyor. Toplamda 55 kilometre uzunluğundaki dev projeye ait saha çalışmaları sürerken, bölgede yaşayan vatandaşların mağdur olmaması ve günlük yaşamın aksamaması için, çalışmalarla eş zamanlı olarak kazılan alanlarda onarım çalışmaları da İZSU ekipleri tarafından yürütülüyor. Çalışmalar dâhilinde, hattın tamamlandığı noktalarda yol üst kaplaması ve çevre düzenlemesi yapılıyor.

3.jpeg

300 milyon liralık yatırım bedeliyle gerçekleştirilecek proje, birleşik sistemli altyapının arıtma tesisleri üzerinde oluşturduğu yükü ortadan kaldırırken Körfez’deki sucul yaşamı da olumlu etkileyecek. Bölgenin altyapısını dirençli hale getirecek yatırım, yoğun yağışların olduğu dönemlerde yaşanabilecek taşkın olaylarının da önüne geçecek.

2.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.