İZSU mu haklı? Selçuk Belediyesi mi? Çevre mi?

İZSU mu haklı? Selçuk Belediyesi mi? Çevre mi?

Selçuk Belediyesine ait vidanjörün atığını kanala boşaltması İZSU ile Selçuk Belediyesi’ni karşı karşıya getirdi. İZSU atığın kanala dökülmesinin yasal olmadığını, Selçuk Belediyesi ise İZSU’nun şifahen döküm yeri olarak orayı gösterdiğini söyledi.

MEDYA EGE - Selçuk’ta yaşayan vatandaşların şikâyeti üzerine, Medya Ege olarak Selçuk Belediyesine ait resmi plakalı vidanjörü takibe aldık. Resmi plakalı vidanjörün ilçedeki topladığı atık suları, yolun ortasında logar kapağını açarak İZSU’nun kanalına döktüğünü tespit ettik.

İZSU’nun kanalına kaçak döküldüğünü ve çevre kirliliği yaratan durumla ilgili olarak İZSU yetkililerine sorduğumuzda İZSU’nun Selçuk Belediyesi ile aralarında bir protokol olmadığını, ilçenin neresinden alınırsa alınsın her türlü fosseptiğin bu şekilde İZSU’nun kanala dökmesinin de yasal olmadığını belirttiler.

Aynı durumu sorduğumuz Selçuk Belediyesi’nden gönderilen yazılı açıklamada da İZSU’un şifahen kanalizasyon döküm olanı olarak gösterildiği, özellikle ilçenin nüfusunun arttığı yaz mevsimlerinde acil giderilmesi gereken durumlardan dolayı kurumu ait yerlerden alınan fosseptiğin dökümünün yapıldığı belirtildi.

whatsapp-image-2023-06-30-at-08-11-46.jpeg

Çevreyi kirleten ve yasal olmayan fosseptik atığıyla ilgili olarak İZSU, Selçuk Belediyesi’nin yasal iş yapmadığını söylerken, Selçuk Belediyesi ise İZSU’nun bu yolu ve kanalı kendilerine önerdiğini iddia etti.

Selçuk Belediyesi yetkilileri İZSU’nun yasal olmayan şeye şifahen yönlendirdiği iddiasının yanında bir de kaçak olarak kanala döktüğü fosseptiğin çevresel veya toplumsal hiçbir olumsuzluğa neden olmadığı iddiasında bulundu.

whatsapp-image-2023-06-30-at-08-11-44-1.jpeg

Çevreci vatandaşlardan gelen tepki ise, atıkların yasal olmayan şekilde atılmasının çevreye zarar vermediğini iddia etmek, çevreyi korumak için çıkartılan yasaları tanımamak olarak nitelendirip, Selçuk Belediyesi’nin Selçuk’ta çevre katliamı yaptıklarını iddia ettiler.

whatsapp-image-2023-06-30-at-08-11-44.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.