İZSU, Ödemiş'in içme suyu sorununu çözüyor

İZSU, Ödemiş'in içme suyu sorununu çözüyor

İZSU Genel Müdürlüğü’nün, Ödemiş’in altyapısını güçlendirmek için başlattığı altyapı yenileme çalışmaları devam ediyor.

2014 yılında çıkan 6360 sayılı yasa ile altyapı sorumluluğu İZSU Genel Müdürlüğü’ne bağlanan Ödemiş’te altyapı yenileme çalışmaları hız kesmiyor. Belde Belediyesi zamanında inşa edilen içme suyu kuyuları ve içme suyu şebekesinde incelemelerde bulunan İZSU Genel Müdürlüğü, Çaylı Mahallesi’nde halen kullanılmakta olan içme suyu altyapısını bir bütün halinde projelendirdi.

07112022-93017-2.jpeg

İçme suyu iletim hattında meydana gelen arızalara yapılan anlık müdahalelerin yetersiz kaldığına ve altyapının tamamen yenilenmesi gerektiğine karar veren ekipler, proje kapsamında 5 kilometrelik yeni terfi hattının imalatlarına başladı.

07112022-93017-0.jpeg

Terfi hattı yenilenmesi çalışmaları dahilinde Çaylı Mahallesi’nin içme suyu ihtiyacını karşılayan 2 sondaj kuyusu arasında yaklaşık 1200 metre hat döşenecek. Yenileme çalışmalarının diğer ayağında ise içme suyu kuyusundan depoya giden 2300 metrelik hat yenilenecek.
Bölgedeki yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla ilçenin sık sık yaşadığı arızalara bağlı su kesintilerinin de önüne geçilecek.

07112022-93017-4.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.