'İZSU Okullarda' bu yıl da çocuklarla buluşuyor

'İZSU Okullarda' bu yıl da çocuklarla buluşuyor

Farklı yaş gruplarından öğrencileri küresel iklim krizi, su tasarrufu ve kuraklıkla mücadele gibi konularda bilinçlendirmeyi hedefleyen İZSU Okullarda projesi, yeni eğitim-öğretim yılında da öğrencilerle buluşmaya başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün şiddeti gün geçtikçe artan su kriziyle ilgili farkındalık çalışmaları sürüyor. Bu çalışmalar kapsamında geliştirilen İZSU Okullarda projesi 2023-2024 öğretim yılında da yeniden öğrencilerle buluşuyor. İZSU’nun eğitim bilimcilerin görüşleri doğrultusunda hazırladığı eğitimler, hem su krizine duyarlı bir nesil yetiştirmeyi hem de çocuklar vasıtasıyla ailelerle bağlantı kurarak farkındalık çalışmalarını daha büyük kitlelere ulaştırmayı hedefliyor.

1.jpeg

Bilgileri kalıcı kılmak ve öğrencilerin ilgisini canlı tutmak için interaktif bir müfredatla hazırlanan eğitim 4-6 ve 7-12 yaş gruplarındaki öğrencileri küresel iklim krizi, su tasarrufu ve kuraklıkla mücadele gibi konularda bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Psikodrama tekniğini merkezine alan eğitim programı, deneyler, soru-cevap ve hikâye tamamlama gibi aktivitelerle de zenginleştirildi.

İZSU Okullarda, yenilenen içeriğiyle 2023-2024 eğitim dönemi boyunca İzmirli öğrencilerle buluşmaya devam edecek.

9.jpeg

7.jpeg

3.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.