İZSU personellerine KVKK eğitimi verildi

İZSU personellerine KVKK eğitimi verildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun içeriği ve uygulama süreci üzerine eğitim düzenledi.

İZSU Genel Müdürlüğü, 2016 yılında yürürlüğe giren 6698 sayılı Kişisel Verilen Korunması Kanunu eğitimlerinin ilk oturumunu Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan eğitim serisi, kişisel verileri işleyen İZSU personeline kanunun içeriği ve uygulama süreci hakkında bilgi vermeyi amaçlıyor.

2-1.jpeg

Eğitimde kişisel verilerin korunmasının, her geçen gün değişen teknolojiye bağlı olarak dinamik bir alan olduğu vurgulandı. Kurumların veri sorumluluğundan doğan yükümlülüklerinin altı çizilirken, İZSU tarafından toplanan veriyi işleyen personelin bilgilerinin periyodik eğitimlerle sürekli tazelenmesi gerektiği belirtildi. Katılımcılara, kurumun sorumlu olduğu Kişisel Veri Envanteri’nin ve aydınlatma metinlerinin güncel tutulmasının da büyük önem taşıdığı anlatıldı.

Hem kişisel verilerin hukuka aykırı bir şekilde işlenmesini ve verilere izinsiz erişilmesini önlemek için hem de kişisel verileri uygun şekilde muhafaza etmek için gerekli her türlü idari ve teknik önlemin alındığını ifade eden İZSU yetkilileri, bu konuda verilecek eğitimlerin düzenli olarak devam edeceğini söyledi.

4-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.