İZSU yatırımları, İzmir Fuarı'nda tanıtılıyor

İZSU yatırımları, İzmir Fuarı'nda tanıtılıyor

İZSU, İzmir’i geleceğe taşıyacak yatırımlarını vatandaşlarla paylaşmak amacıyla İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki dört standından ikisini Yaşayan Körfez ve Yenilenebilir Enerji temasına ayırdı.

İZSU Genel Müdürlüğü, 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’na dört ayrı stantla katıldı. İZSU Çocuk, İzmir’de Su Musluktan İçilir, Yaşayan Körfez ve Yenilenebilir Enerji stantları ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. İzmir’in geleceğini güvence altına almak amacıyla projelendirilen Körfez ve enerji yatırımları da fuar ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor. Stantta, Çiğli 4. Faz, Çilazmak Dalyanı Restorasyonu, Atık Suyun Geri Kazanımı, Derivasyon Projesi, Ters Şemsiye Yağmursuyu ve Enerji Hasadı Sistemi ve Boru içi Hidroelektrik Santrali gibi önemli İZSU projelerinin detayları vatandaşlara yüz yüze aktarılıyor.

5-1.jpeg

İZSU Genel Müdürlüğü, Yaşayan Körfez seferberliği kapsamında hayata geçirdiği yatırımlar için 11 milyar liralık bütçe ayırdı. Cumhuriyetin 100. Yılında İZSU’dan 100 Proje tanıtım lansmanında Körfez projelerini duyuran İZSU, 92. İEF’deki standında fuar ziyaretçilerine bu yatırımlara ilişkin detaylı bilgi veriyor.

Yaşayan Körfez standında Çiğli 4. Faz, Çilazmak Dalyanı Restorasyonu, Derivasyon Kanalı ve Atık Suyun Geri Kazanımı projeleri için tasarlanan modellemeler üzerinden, İZSU’nun Körfez odaklı yol haritası ziyaretçilerle paylaşılıyor. Denizden düzenli aralıklarla alınan dip ve yüzey suyu numunelerinin analiz sonuçları da, Körfez’deki iyileşmenin en önemli göstergelerinden biri olarak vatandaşlara aktarılıyor.

Koku ile mücadelede yüzde 90 oranında başarı yakalayan “Yaşayan Körfez” projeleri hakkında vatandaşları doğrudan bilgilendirmek ve sorularını yanıtlamak amacıyla, İZSU personeli on günlük fuar süresince alanda görev yapıyor. Körfez yatırımlarını ziyaretçiler için somutlaştıracak proje modellemeleri de alanda sergilenmeye devam ediyor.

7.jpeg

İZSU Genel Müdürlüğü, enerji politikası kapsamında yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimi ve enerji verimliliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalara da ağırlık veriyor. Bu kapsamda hazırlanan Ters Şemsiye Yağmursuyu ve Enerji Hasadı Sistemi ile Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından düzenlenen "Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödülü" yarışmasında jüri özel ödülünü kazanan Boru İçi Hidroelektrik Santrali projeleri de fuar alanında sergileniyor.

Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi ve hidro enerjiyi birleştiren hibrit bir yenilenebilir enerji ve yağmur suyu hasadı sistemi olan Ters Şemsiye Yağmursuyu ve Enerji Hasadı Sistemi, iklim krizi ve kuraklık problemine yönelik inovatif ve sürdürülebilir bir çözüm olarak öne çıkarken;

Boru İçi Hidroelektrik Santrali projesi ise su isale hatlarında kullanılmayan hidrolik potansiyeli yeşil enerjiye çevirerek döngüsel ekonomiye sunduğu katkıyla dikkat çekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.