"İZSU'da huzur ortamını kimse bozamaz"

"İZSU'da huzur ortamını kimse bozamaz"

Güvenlik-İş Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Caner Yılmaz, ‘’ İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (İZSU) huzur ve güven ortamını kimsenin bozmasına müsaade etmeyeceklerini’’ bildirdi.

 

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na  (TÜRK-İŞ)  bağlı  Güvenlik-İş Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Caner Yılmaz, ‘’ İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (İZSU) huzur ve güven ortamını kimsenin bozmasına müsaade etmeyeceklerini’’  bildirdi.

Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada,  İzmir Büyükşehir Belediyesi  (İBB)  İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi  (İZSU)  bünyesinde çalışan özel güvenlik görevlilerinin iki yıldır TÜRK-İŞ’e bağlı Güvenlik İş Sendikası’na üye olduklarını belirtti.

‘’İZSU’DA BERRAKLIĞI BULANDIRMAYIZ’’

Caner Yılmaz, şunları kaydetti:

‘’Örgütlü bulunduğumuz İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU yönetimi ve idaresiyle birlikte koordineli olarak iş barışının sağlanması, işin işleyişine ve özel güvenlik görevlilerinin sosyal, ekonomik hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için sosyal diyalog çerçevesinde Güvenlik-İş Sendikası olarak koordineli bir çalışma yürütmekteyiz.
Güvenlik-İş Sendikası’nın İZSU’da örgütlü olmasını istemeyen, İzmir ilimizde belediyede TÜRK-İŞ’in örgütlü olmasına katlanamayan DİSK ve Güvenlik-Sen tarafından bu huzur ve sükûnet ortamı bozulmak istenmektedir. DİSK ve Güvenlik –Sen yaptıkları açıklamalarda,’ İZSU’da amir ve şeflerin baskı yaptığı’  iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Son olarak yetkili olmadıkları bir işyerinde sözde atama yaptıklarını belirtmeleri,  mevcut Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi kanununa aykırıdır. İZSU’da berraklığı bulandırmayız.

Güvenlik –İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı ve Yönetim kurulumuz, yakın zamanda ziyaret ettiğimiz İBB Belediye Başkanımız, İZSU Genel Müdürümüz ve Kurum amirlerimiz ile yaptığımız görüşmelerde de üyelerimizin hak ve menfaatleri konusunda her zaman bizlere kanunlar çerçevesinde yardım etmişlerdir.   İZSU’da çalışan üyelerimiz adına Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na ve İZSU yetkililerine teşekkür ediyoruz. Bugün bir kez daha belirtmek isteriz ki; İZSU çalışanı özel güvenlik görevlileri ile birlikte kurumda hakim olan huzur ortamını ve çalışma barışını kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz.  İZSU’da çalışan 818 üyesi ile tek yetkili sendika olarak 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’ni  emin adımlarla Güvenlik-İş Sendikası yürümektedir.’’

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.