İZSU'dan Bornova'ya altyapıyı güçlendirecek yatırım

İZSU'dan Bornova'ya altyapıyı güçlendirecek yatırım

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Bornova’nın Eğridere Mahallesinin altyapısını güçlendirecek yatırımlara imza atmaya hazırlanıyor.

İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ve beraberindeki yetkililer, Eğridere mahallesine giderek mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri ile bir araya geldi ve altyapı taleplerini dinledi.

Bornova'ya bağlı bin 700 nüfuslu Eğridere Mahallesi, 450 haneden oluşuyor. Mahallenin yaşam kalitesini düşüren kanal altyapısı eksikliği, Gonca, Meşe, Palamut, Zeytin ve Zerdali sokaklarda bulunan 200 civarında haneyi etkiliyor. Geri kalan 250 hanenin bulunduğu sokaklarda ise kanalizasyon altyapısı mevcut. Düşük kotta kalan bu sokaklarda sorunu bir an önce çözebilmek için terfi yöntemine başvurmaktan kaçınacaklarını belirten Köseoğlu, bu sokaklardaki incelemelerinin ardından, altyapısı olmayan sokaklara yapılacak yeni şebekenin, Zeytinlik sokakta hali hazırda mevcut olan şebekeye bağlanarak mahallenin tamamının sağlıklı altyapı ile buluşturacağını kaydetti.

2.jpeg

Mahalle sakinleri daha önce İZSU tarafından gerçekleştirilen dere ıslahından çok memnun olduklarını belirterek mahalledeki diğer dere kolunda da ıslah talebinde bulundu. Özellikle kış aylarında etkili olan yoğun yağışlarda yaşanabilecek olası taşkın riskine karşı önlem almak için ise mevcut ızgaralara ek olarak Çayiçi’nden gelen yağmur sularını toplayacak daha fazla ızgaraya ihtiyaç olduğu dile getirildi. İzmir’in hiçbir yerinde vatandaşın altyapı sorunları yaşamasını kabul etmeyeceklerini belirten yetkililer, Eğridere’nin altyapı sorunlarını çözecek çalışmaların birkaç ay içinde başlayacağını kaydetti.

3.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.