İZSU'dan çevre katliamına ilişkin açıklama: Gerekli işlemler yapılacak!

İZSU'dan çevre katliamına ilişkin açıklama: Gerekli işlemler yapılacak!

İZSU Genel Müdürlüğü, Gökdere mevkiinde Manda Çayı’nın kollarından birinde kırmızı renkli su aktığı ihbarı üzerine başlattığı teknik incelemede, dere veya yağmur suyu kanalları aracığıyla kaçak döküm yapıldığını tespit etti.

22 Ocak günü, Bornova Işıkkent’teki, PAKO Sosyal Yaşam Kampüsü arkasındaki derede kırmızı renkli su aktığı ihbarı üzerine, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri bölgede çalışma başlattı. Ekipler gece boyunca vidanjörlerle dereden su çekerek kırmızı renkli sıvının Körfez’e ulaşmasına engel olurken derede eşzamanlı rehabilitasyon çalışmaları da başlatıldı.

9400b968-9be7-4721-98f4-dc780d5629db.jpg

İZSU teknik ekiplerinin bölgede yaptıkları incelemelerde, dereye kırmızı renk veren atık maddenin yağmur suyu kanalından kaçak dökümle ulaştığı tespit edildi. İZSU yetkilileri tarafından yapılan açıklamada dereden numunelerin alındığı belirtilerek, “Kırmızı renkli suyun sanayi kaynaklı olduğunu tespit ettik. Yağmur suyu hattına usulsüz deşarj yapan işletmeyi belirlemek için incelemelerimiz devam etmektedir. Deşarjı yapan işletme tespit edildiğinde, İZSU Atık Suların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliği kapsamında gerekli işlemler yapılacaktır. Bu hususta vatandaşlarımızın da desteğini bekliyoruz, kendilerinden ricamız derelerimize deşarj yapan bir araç gördüklerinde 185 veya 153 numaralı hattı arayarak durumu ivedilikle bildirmeleridir. Doğaya ve çevreye ihanet eden her türlü girişimin sorumlularının tespit edilmesi ve yasal işlemlerin yapılması için kurumumuz ve İzmirliler adına sonuna kadar takipçi olacağız” denildi.

whatsapp-image-2024-01-23-at-10-32.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.