İZSU'dan Doğanbey Atıksu Arıtma Tesisine ilişkin önemli açıklama

İZSU'dan Doğanbey Atıksu Arıtma Tesisine ilişkin önemli açıklama

İZSU, Seferihisar'da hizmet veren Doğanbey Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesinin yetersizliği nedeniyle denize kirli su aktığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

İZSU heyeti, Seferihisar'da incelemelerde bulundu. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile bölgeye giden İZSU heyeti Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün plajdan aldığı numunelerde deniz suyunun yüzülebilirlik kriterlerine uygun olduğunu ortaya koydu.

f0bvvmkwaais1xg.jpg

Karakoç Deresi’nin taşıdığı toprak malzemenin derenin denize döküldüğü noktada denizde renk değişimine neden olduğu, arıtma tesisi ile ilgili bir durumun ise söz konusu olmadığı belirtildi. 17 kilometre uzunluğundaki Karakoç Deresi’nin yerleşim yerinde kalan bölümünün ıslah edildiği ancak derenin denize çıkan kısmında doğal yaşamın zarar görmemesi için ıslah çalışması yapılamadığını ifade edildi. Bölgede biriken çamurun düzenli olarak temizlendiği vurgulandı.

f0bxkntwaae9hbe.jpg

Açıklamada, “Bazı dönemlerde denizin aşırı hareketlenmesinden kaynaklı olarak birikme yapan çamur denize karışabiliyor ve bu durum denizde renk değişimine sebebiyet veriyor. Kurum olarak deniz suyunun analizlerini düzenli olarak yapmaktayız. Ürkmez sahilinde söz konusu haberde yer verildiği gibi bir kirlilik yoktur ve vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla denize girebilirler” denildi.

f0bxknvx0aenha2.jpg

SAĞLIK BAKANLIĞI KRİTERLERİNE UYGUN

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün plajdan aldığı numuneler de deniz suyunun iddia edildiği gibi kirlilik taşımadığını ortaya koydu. Analiz sonuçlarına göre bölgedeki deniz suyu aranan kriterler açısından en iyi seviyede çıktı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum