İZSU'dan Kınık'a 3 yeni sondaj kuyusu

İZSU'dan Kınık'a 3 yeni sondaj kuyusu

İZSU Genel Müdürlüğü, Kınık’ta artan nüfus ve azalan yer altı suları nedeniyle 6 merkez mahalleye hizmet edecek 3 sondaj kuyusunu devreye alıyor.

Kınık’ın merkez mahallelerinde yaşanan su ihtiyacı nedeniyle, İZSU Genel Müdürlüğü tarafından sondaj kuyuları açılmaya başlandı. Bu kapsamda 6 merkez mahalle hizmet vermesi amacıyla Fatih ve Türkcedit mahallelerinde 3 içme suyu sondaj kuyusu çalışması yürütülüyor.

Çalışmalara ilişkin bilgi veren Jeoloji Mühendisi Oluş Başer, “Kınık’ın 6 merkez mahallesini besleyen yer altı sularındaki düşüş ve nüfusun artışı nedeniyle yeni kuyular açılmasına ihtiyaç duyuldu. Bu sebeple Kınık merkez için 3 içme suyu sondaj kuyusu planlıyoruz. Fatih Mahallesi’nde projelendirilen sondaj kuyusu tamamlandı. Bir diğerine ise Türkcedit Mahallesi’nde devam ediyoruz. Üçüncü sondaj kuyusu da yine Fatih Mahallesi’nde kurulacak. Buradan çıkan sularla bölgedeki su ihtiyacını karşılamayı planlıyoruz. Vatandaşlarımıza daha sağlıklı, daha kaliteli su sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

05-02-2024-edc6921f-aadc-415f-9ccd-1512b49c1f64.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.