İZSU’nun İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamaları yüz güldürüyor

İZSU’nun İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamaları yüz güldürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, tarafından uygulanan İSG çalışmalarının olumlu sonuçları, bu yıl hazırlanan iş kazaları raporuna da yansıdı.

İZSU Genel Müdürlüğü, hem çalışanlarına güvenli bir iş ortamı sağlamak hem de vatandaşlar açısından bir güvenlik açığına mahal vermemek amacıyla İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Yönetmeliğinin gereklerini titizlikle uyguluyor. Bu kapsamda, çalışanlara ve yöneticilere düzenli olarak teorik ve uygulamalı eğitimler verilirken, saha denetimleri de aralıksız sürüyor.

4.jpeg

İZSU’nun yürüttüğü iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının olumlu etkisi, bu yıl hazırlanan iş kazaları raporuna da yansıdı. Raporda; 2019 yılına kıyasla meydana gelen iş kazalarında yüzde 22 oranında azalma sağlanması göze çarptı.

Hedeflerinin ‘sıfır iş kazası’ olduğunu vurgulayan İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda sürdürülebilir başarının, yönetimin kararlılığı ve kesintisiz desteği ile sağlandığını ve İZSU olarak iş sağlığı ve güvenliğinin kurum kültürü olarak benimsenmesi için gerekli kaynakların sağlandığını ifade etti. İş sağlığı ve güvenliği konusunda daha ileri gitmek üzere tüm paydaşların el ele vermesi gerektiğini vurgulayan Köseoğlu, insan sağlığının her şeyin ötesinde olduğuna bir kez daha dikkat çekti.

Altyapı yatırımları başta olmak üzere çalışmalarını çoğunlukla açık alanda ve yerleşimin yoğun olduğu bölgelerde gerçekleştiren İZSU, personelinin ve vatandaşların can güvenliğini sağlamak için önleyici tedbirlerin alınması ve uygulanmasına yönelik gerekli adımları atmaya devam edecek.

5.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.