İZSU'nun Ödemiş'te yağmur suyu hattı yatırımları sürüyor

İZSU'nun Ödemiş'te yağmur suyu hattı yatırımları sürüyor

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Zafer Mahallesi Şehit Erdal Bodur Caddesi ile Süleyman Demirel Mahallesi 1017 ve 1019 sokaklarda başlatılan yağmur suyu drenaj hattı imalatları devam ediyor.

Aşırı yağışlı havalarda meydana gelebilecek su baskınlarına karşı çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yağmur suyu drenaj hattı imalatlarına Ödemiş ilçesine bağlı Zafer Mahallesi ile Süleyman Demirel Mahallesi'nde devam ediyor. İZSU kurum personeli ve ekipmanıyla yapılan imalatlarda hedeflenen metraj 1,5 kilometre olarak belirlenirken, proje sayesinde ilçedeki su baskınlarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

14122023-154752-4-001.jpeg

YAĞMUR SULARI GENEV ÇAYI'NA AKTARILACAK

Çalışmalar kapsamında, Şehit Turan Emeksiz Bulvarı’ndan Ortaç Sokak ve 125. Yıl Kültürpark bölgesine doğru gelen yağmur suları ile Zafer Mahallesi Şehit Erdal Bodur Caddesi çevresinden kot farkı sebebiyle gelen yağmur suları, ızgaralarla toplanıp drenaj hattıyla Genev Çayı’na aktarılacak. İmalatların ilk etabıyla birlikte Şehit Turan Emeksiz Caddesi, Şehit Erdal Bodur Caddesi ile Ödemiş Devlet Hastanesi’nin de yer aldığı Ortaç Sokak ve Levent Sokak çevresindeki sokaklarda, yağışlı günlerde yaşanan sıkıntılar en aza indirilmiş olacak. Zafer Mahallesi'ndeki bu çalışmaların yanı sıra Süleyman Demirel Mahallesi 1017 ve 1019 sokaklarda da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

14122023-154752-9.jpeg

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

İZSU Genel Müdürlüğü İşletmeler 2. Bölge Daire Başkanlığı'na bağlı Ödemiş Teknik Şube Müdürlüğü görevini yürüten Koray Yapıcı, "İklim krizinin etkileriyle ani ve aşırı yağışlarda yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmek adına Ödemiş'teki çalışmalarımız aralıksız sürdürülmektedir. Zafer Mahallesi Şehit Erdal Bodur Caddesi'nde yağmur suyu hattı çalışmamız devam etmektedir. Ayrıca Süleyman Demirel Mahallesi 1017 ve 1019 sokaklarda da yağmur suyu hattı imalat çalışmalarımız sürüyor. İZSU personelimiz ile yapılan çalışmalarda 1500 kilometrelik imalat yapılacaktır. Çalışmalar kapsamında hat üzerinde yeni ızgaralar konulacak ve ayrıca mevcut ızgaralar kanalizasyon hattı üzerinden ayrılarak yeni döşenen yağmur hattına bağlantıları yapılacaktır. Ayrıca Cumhuriyet Mahallesi Kurtuluş Caddesi, Emmioğlu Mahallesi İstasyon Caddesi ve sanayi sitesinde bulunan cadde ve sokaklarda yağmur suyu hattı imalat çalışmaları da etaplar halinde devam edecek" dedi.

14122023-154752-6-001.jpeg

DERE TAŞKINLARI ÖNLENECEK

Ödemiş'te daha önce birçok noktada yağmur suyu ayrıştırma çalışmalarının tamamlandığını belirten Yapıcı, "Ödemiş ilçemiz hızla büyüyen bir ilçemizdir. Daha önce yapılan çalışmalarla yağmur suyu ve kanal hatları birbirinden ayrıştırılmıştır. Ancak iklim krizine bağlı olarak gelişen aşırı yağışlar, su baskınlarına sebep olmaktadır. Zafer Mahallesi, Süleyman Demirel Mahallesi ve diğer mahallelerimizde yağmur suyu ile birleşik çalışan hatlarımızın ayrılması gerektiği öngörülmüştür. Yapılan çalışmalar ile yağmur suyu hatları tamamen ayrılacaktır ve su baskınları engellenecektir. Bu çalışmaları kurumumuz kendi imkanları ve kendi personeliyle yapmaktadır. Çalışmalarımızı şu anda iki noktada sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızın yanı sıra Çaputçu Deresi başta olmak üzere ilçe merkezindeki diğer derelerin temizlikleri yapılarak dere taşkınları önlenecektir. Mühendislik hesabı ile ayrıntılı projelendirilen çalışmalar, ekonomik olarak büyük maliyetler ile yapılmaktadır. Yapılan çalışmaların Ödemiş'e faydalı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.