İZTAŞIT’ın 28 otobüslük filosuna üç yeni minibüs katıldı

İZTAŞIT’ın 28 otobüslük filosuna üç yeni minibüs katıldı

İZTAŞIT otobüsleri de ana güzergâhlara kaydırılacak.

Yeni araçlar daha önce köy statüsündeki Orhanlı, Beyler ve Çamtepe mahallelerine hizmet verecek. Bu hatlardaki üç otobüs de bundan böyle İzmir’le Seferihisar ve Ürkmez kent merkezleri arasında sefer yapan 25 otobüse dahil edilecek. Böylelikle ana güzergâhlarda hizmet veren otobüs sayısı 28’e çıkacak ve bu güzergâhlardaki sefer sıklığı artacak. İki kapılı yeni İZTAŞIT minibüsleri 22 kişiyi ve bir tekerlekli sandalyeli yolcuyu taşıyabiliyor. Araçlarda iki klima bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü çevre ilçelerde taşımacılık yapan kooperatifleri İZTAŞIT adı altında toplu ulaşıma dahil etmişti. İzmir’in tüm çevre ilçelerini kapsayacak şekilde genişletilecek proje 9 Aralık 2019’da Seferihisar’da uygulanmaya başlamıştı.

İzmirim Kart ile biniliyor

İZTAŞIT’lara da İzmirim Kart ile biniliyor. Sefer saatleri ESHOT'un internet sitesinden ve akıllı telefonlara yüklenebilen ESHOT uygulamasından takip edilebiliyor.

Engelli ve 65 yaş üstü yolcular

ESHOT otobüslerine ücretsiz biniş hakkı olan yüzde 40 ve üzeri engelli raporu sahipleri, ağır engellilerin bir refakatçisi ve 65 yaşın üzerindeki yurttaşlar, ESHOT'un Konak'taki kart merkezinden ve İBB Seferihisar Yerel Hizmetler Müdürlüğü'nden ücretsiz aldıkları fotoğraflı İzmirim Kart ile İZTAŞIT'lara da ücretsiz binebiliyor.

ESHOT denetimli

Araçlar, sürücüleri ve kooperatif yönetimini ESHOT denetliyor. ESHOT şoförlerine verilen tüm eğitimler İZTAŞIT sürücülerine de düzenli olarak veriliyor. İZTAŞIT’ların ulaşım planlamalarını da ESHOT yapıyor. Ayrıca İZTAŞIT’lar mevcut ESHOT duraklarını kullanıyor.

Hat bilgileri

975 Seferihisar - F. Altay (Ulamış’a girmez)

985 Seferihisar – F. Altay

986 Ürkmez - Seferihisar

987 Ürkmez – F. Altay

989 Orhanlı – Seferihisar

990 Beyler – Seferihisar

991 Çamtepe – Seferihisar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum