İZTO Başkanı Özgener 4.5 yılını anlattı

İZTO Başkanı Özgener 4.5 yılını anlattı

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, 4,5 yıllık başkanlık sürecini değerlendirdi.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, 4,5 yıllık başkanlık sürecinde üyelere, kente ve ülkeye yapılan hizmetleri ve yeni hedeflerini açıkladı. 2018 yılında göreve gelen Özgener, "Gerçekleşen ve gerçekleştirmeyi planladığımız projelerimiz çok. Dünyadaki gelişmeler ve krizler tempomuzu yavaşlatmadı, yolumuza devam ettik. Bizler; İzmir’de yaşayan, çalışan, yatırım yapan, İzmir ile var olan, büyüyen, hayata bakış açımızı, başarılarımızı İzmir’e borçlu olan insanlarız. Bu kentin bize kattığı değerlerin başında olumlu düşünmek, zorluklar karşısında pes etmeden, vazgeçmeden devam etmek geliyor" diye konuştu.

"BÜYÜK DEĞİŞİMLERE HAZIRIZ"

Özgener açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "4,5 yıl önce göreve gelirken 'Birlikte olmanın, el ele vermenin, Ben değil Biz olmanın' önemini anlatmaya çalışmıştık. Geçen yıllara baktığımızda, en zor zamanlarda bile yan yana kaldığımızı, birlikte ürettiğimizi, birlikte ticaret yaptığımızı, birlikte büyüdüğümüzü gördüğümüzde mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bizler son 4,5 yıl içinde zor bir konjonktür içinde çalışmalarımızı sürdürdük. Bu durumdan şikayet etmiyor, tam tersine çok öğretici süreçler yaşadığımıza inanıyoruz. Zorluklar, birçok konuda deneyim ve bilgi birikimimizin artmasına yol açtı. Kısa vadede, benzer zorluklar yaşayacağımızı öngörebiliriz. Bunları olduğundan büyük görmeden, kriz yönetimi yaklaşımlarıyla geride bırakabiliriz. Uzun vadeli dönüşümleri dikkate aldığımızda da isabetli öngörüler ve projelerimizle dünyanın yaşayacağı büyük değişimlere hazır olduğumuzu düşünüyoruz. Arkadaşlarımla birlikte görev yaptığım 4,5 yıl süresince doğduğum doyduğum kente hizmet etmenin büyük mutluluğunu hissettim. Her bir proje tamamlandığında, her bir üyemizin ihtiyacına yardımcı olduğumuzda, her bir sektörümüz adına sorun çözdüğümüzde, gençlerimizin mezuniyet törenlerindeki pırıl pırıl heyacanına tanıklık ettiğimde hep farklı mutluluklar yaşadım. Görevim vesilesi ile hayatıma yeni katılan kıymetli dostlar, çalışma arkadaşlarımızın görev süremizce bizlere olan güveni, yardımlaşma ve dayanışma duygumuz, zor günlerde birbirimize olan desteğimiz, her gün yeni edindiğim, hayatımı besleyen yeni öğrenimler bu görevi her geçen gün daha büyük heyecanla ve istekle gerçekleştirmeme sebep oldu. Bu dönemde, kardeş oda ve borsalarımızla kurduğumuz iş birliğinden aldığımız gücün ve yakaladığımız ahengin, kentimiz, bölgemiz ve ülkemiz adına gerçekleştirdiğimiz başarılı çalışmalardaki etkisinin de özellikle altını çizmek istiyorum. Kurumlar arası sahip olduğumuz bu uyum, ortak projelerimizin hızla ve olumlu yönde ilerlemesine önemli katkı sağladı ve inanıyorum ki gelecek projelerimize de sağlayacak. Bu duygulardan hareketle, devam ettirdiğimiz ve aynı heyecanla hayata geçirmeyi dilediğimiz yeni projelerimizin bizlere yüklediği sorumlulukla yeniden aday olma kararımı sizlerle paylaşıyorum."

mah.jpg

"AKADEMİK BAŞARILAR GURURLANDIRIYOR"

Ekonomi Üniversitesinin başarılarına değinen ve memnuniyetini dile getiren Özgener " En kıymetli varlığımız Üniversitemizin başarılarından ve Üniversitemizin geleceğiyle ilgili hayallerimizden söz etmek istiyorum. Göreve geldiğimiz 2018 yılında Türkiye’deki Vakıf Üniversiteleri arasında 31. sırada yer alan Üniversitemiz, 2021’de kayıtlanmada Türkiye’de en çok tercih edilen 4. Vakıf Üniversitesi oldu. 2022 yılı itibariyle ise yerleştirmede lisansta %100, ön lisansta ise %99,08’lik doluluk oranlarını yakalamaktan mutluluk duyuyoruz. Kısa süre içerisinde üniversitemizi, ülkemizin daha nitelikli gençlerinin tercih ettiği, Türkiye genelinden ilgiyle takip edilen, başarılı bir noktaya taşıdık. Göreve geldiğimizden bugüne Üniversitemizi tercih eden öğrencilerin başarı sıralamalarında da çok önemli gelişmeler yaşadık. Ekrandaki grafiklerde detaylı olarak görebileceğiniz üzere, bir çok fakültemizin bölümlerinde yakaladığımız başarı sıralamaları, Türkiye genelindeki üniversiteler ile karşılaştırıldığında önemli sıçramalar gerçekleştirdiğimizi gösteriyor. Bu yükselen grafikler, daha nitelikli ve başarılı öğrencileri Üniversitemize kazandırdığımızın somut kanıtları. Üniversitemizin akademik başarıları bizleri gururlandırıyor" diye konuştu.

GÜZELBAHÇE KAMPÜSÜ AÇIKLAMASI

Güzelbahçe Kampüs projesine de değinen Özgener şöyle konuştu; "Üniversitemiz kente dünya çapında, çevreci ve son teknolojiye sahip bir yerleşke kazandırmak hedefiyle Güzelbahçe’de inşa edeceği yeni kampüsün tasarımını ulusal bir yarışma ile belirledi. Karbonsuzlaşma hedefi doğrultusunda yenilenebilir kaynaklarında kullanılacağı yeşil bir kampüs hedefiyle projemizi gerçekleştireceğiz. Kampüsümüz, doğa dostu sosyal kullanım alanları, kültür ve spor tesisleri, geniş yurt kapasitesi, zengin kütüphanesi, akademisyenlere yönelik nitelikli çalışma ortamı ile her türlü imkanı öğrencilerimize ve akademisyenlerimize sunan bir yerleşke olacak. Toplam 265 dönüm arazimizin, ilk etapta 165 dönümü içerisine 110.000 m2 inşaat alanı ile örnek bir yerleşke yapacağız. Kampüsümüzü 3 yıl içinde tamamlamayı planlıyoruz

Özgener, AK Parti hükümeti ile CHP'li Büyükşehir Belediyesi arasında zorluk çekip çekmediğine ilişkin soruya ise "Bizler odalar ve STK'lar olarak siyaset üstü kurumlarız, bu gerçeği unutmuyoruz. Sorunların çözümde hükümetimiz ve belediyemizin farklı siyasi partilerden olmasının sıkıntısını yaşamadık. Bazı sorunların çözümünde bakanlıklar ve büyükşehir nezdinde işbirliğiyle yol almayı sağladık. Bunlardan en önemlisi de UNESCO dosyasıdır. Hiçbir iş kolay değil, bu görevlere talip olduğunuzda yaptığımız işin zorluklarını biliyorduk. Zorlular yaşadık ama hayallerimizi gerçekleştirme yolunda adımlar attık. Orada başardıklarımız yaşadığımız zorlukları unutturdu. En zorlu dönem pandemi dönemi oldu" cümleleri ile cevap verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.