İZTO’da özel bireylerin eğitimi konuşuldu

İZTO’da özel bireylerin eğitimi konuşuldu

İzmir’de özel gereksinimli bireylerin eğitimleri için faaliyet gösteren 85 İzmir Ticaret Odası üyesi firmanın, sektörün paydaşlarıyla buluştuğu toplantıda 'özel' eğitimin tüm detayları ele alındı.

Özel gereksinimli bireylerin eğitimleri için İzmir’de faaliyet gösteren 85 İzmir Ticaret Odası üyesi firma, sektörün paydaşlarıyla buluşarak sorunlarını aktardı.

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri Toplantısı, İzmir Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak, Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Yaygın Eğitim ve Barınma Hizmetleri Daire Başkanı Şemsettin Ünal, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Medet Ekşi, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Tutan, Özel Eğitim Dernekleri Konfederasyonu Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Ahmet Yılmaz, Tüm Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri Derneği Başkanı Fahri Şeker, İZTO Meclis Üyeleri Feti Şen, Hakan Alabalık ve Saniye Fıçı’nın katılımıyla İzmir Ticaret Odası Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlendi.

iztoda-gundem-ozel-egitim-3.jpg

"ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMALIYIZ"

Moderatörlüğünü İZTO Meclis Üyesi Mustafa Tektaş’ın yaptığı toplantıda konuşan İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Tutan, “Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları sözleşmesine göre, gelişim özellikleri açısından akranlarından anlamlı düzeyde farklılık gösteren bireyler de dahil bütün bireyler, kişiliğin, yeteneklerin, zihinsel ve fiziksel kabiliyetlerin gelişmesi konusunda eşit olmalı. Engelleri ne olursa olsun her bireyin yetenek ve becerilerini kucaklayan kapsayıcı bir toplum yaratmak için özel sektör ve kamu olarak elimizi taşın altına koyup birlikte çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Özel bireyler, ihtiyaçları olan eğitimi ne kadar erken yaşta almaya başlarlarsa gösterecekleri gelişim de o kadar fazla olacaktır” dedi.

julide-tutan-001.jpg

"İZMİR’LE GURUR DUYUYORUZ"

Konuşmasında toplumların ilerlemesi ve kalkınması için beşeri sermayenin önemine değinen İzmir Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak, İzmir’de, genel eğitimin yanında özel eğitime destek verilmesi ve özel eğitime yönelik çalışmalar yapılması gerektiği bilinci ile hareket eden bir milli eğitim camiasına sahip olunmasından dolayı gurur duyduğunu ifade etti.

"EĞİTİMİN NİTELİĞİNİ ARTTIRMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ"

Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Yaygın Eğitim ve Barınma Hizmetleri Daire Başkanı Şemsettin Ünal, sektörün ortak sorunları için bir araya gelmenin önemine dikkat çekerek, “Bir yandan sektörün önünü açmaya çalışırken, bir yandan da haksız rekabeti ve kamu zararını engellemek; çalışanların mağduriyet yaşamamasını sağlamak; mal ve can güvenliğini sağlamak, verilen eğitimin niteliğini ve kalitesini arttırmak için gerekli izleme, değerlendirme, denetim çalışmalarını sürdüreceğiz” diye konuştu.

"HEDEFİMİZ STANDARTLARI YÜKSELTMEK"

Eğitimde demokratik, bilimsel, erişilebilir, insancıl yaklaşımı esas alan çağdaş eğitim anlayışı ile hareket edildiğini vurgulayan İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Medet Ekşi, “Özel bireylerin eşit eğitim alması için yasal, idari, eğitsel düzenlemeleri yapıyoruz. Tüm paydaşlar bir araya gelerek uygulamaları yüksek standart çıtasında birleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

"SEKTÖRÜN SORUNLARINI ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Özel Eğitim Dernekleri Konfederasyonu Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Ahmet Yılmaz ise personel ihtiyacı ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine ödenen ücretlerin iyileştirilmesi gerekliliği gibi sektörel sorunların çözümüne yönelik ilgili kurum, kuruluşlar nezdinde çalışmalar yaptıklarını, bayramdan sonra da Ankara’da temaslarına devam edeceklerini ifade etti.

"ÇALIŞMALARIMIZI HER PLATFORMDA SÜRDÜRÜYORUZ"

Tüm Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri Derneği Başkanı Fahri Şeker, rehabilitasyon merkezlerine ödenen ücretler, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri değerlendirmeleri, hastane raporları, denetim, ulaşım gibi sektörel konularda her platformda çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

ÜYELER SORUNLARINI AKTARDI

Konuşmaların ardından, Karabağlar Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Bayram Günay ve Karşıyaka Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Hakan Zorlu, Rehberlik Araştırma Merkezleri ve firmalar arasındaki süreçlere ilişkin sunum gerçekleştirdi. Toplantının soru-cevap bölümünde, özel eğitim ve rehabilitasyon sektöründe faaliyet gösteren 85 İZTO üyesi, yaşadıkları sorunları İzmir’deki İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüklerini temsilen toplantıya katılan 49 yetkiliyle aktardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.