İZTO'dan 'Özel' toplantı

İZTO'dan 'Özel' toplantı

İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen Özel Öğretim Kurumları toplantısında konuşan T.C. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu, mesleki eğitimin gelişmesi için tüm paydaşların omuz omuza çalışması gerektiğini vurguladı.

İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) Özel Öğretim Kurumları toplantısı düzenlendi.

Özel Öğretim Kurumları Toplantısı, T.C. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’nin açılış konuşmalarıyla başladı. Toplantıya İZTO Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Tahir Özdemir, EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Turhan, Tüm Eğitim Dernekleri Federasyon (TÜMEDEF) Başkanı Talat Yıldız, İZTO Meclis Üyeleri Adil Özyiğit, Feti Şen, Mehmet Yavuz Alkan ve Mustafa Tektaş, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları İbrahim Doğu ve İbrahim Kiraz, İZTO 35. Eğitim Grubu Meslek Komitesi Üyeleri Aysun Önal Uyar, Belihan Fidan Vural, Kadir Açıkbaşlar, Öğün Taş ile sektör temsilcileri katıldı.

izmir-il-milli-egitim-muduru-dr-omer-yahsi.jpeg

"ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI EĞİTİMİN HER ALANINDA OLMALI"

İzmir’in eğitim anlamında özel bir yeri olduğuna dikkat çeken T.C. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu, “Hem ülkemiz hem Bakanlığımız için çok önemli olan toplantıda bir araya geldik. Mesleki eğitim ve özel öğretim başta olmak üzere eğitimin her alanına ilişkin konuları görüşeceğiz. Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünde yaklaşık beş yıl çalıştım. O dönemlerde birlikte çalıştığımız çok kıymetli sektör temsilcilerimiz, dernek başkanlarımız aramızda. Eğitimin her alanında özel öğretim kurumlarını görmemiz gerektiğine inanıyorum” dedi.

t-c-milli-egitim-bakan-yardimcisi-doc-dr-kemal-samlioglu.jpeg

"MESLEKİ EĞİTİM BİR YAŞAM TARZI OLMALI"

Konuşmasında mesleki eğitimin altını özellikle çizen Şamlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Nereye gidersek mesleki eğitim gündem oluyor. Bizler de mesleki eğitim ile ilgili doğru bir zeminde doğru kararların alınması için çalışıyoruz. Türkiye’de mesleki eğitim meselesini sadece bir okul olarak göremeyiz. Mesleki eğitim her yerde olması gereken bir hayat tarzı. Mesleki eğitimle ilgili bir algı sorunumuz var. Bunu düzeltmemiz gerekiyor. Mesleki eğitimin doğru bir zeminde anlatılması gerekiyor. Gençlerimizin bir girişimci, bir teknisyen olarak güçlü bir şekilde var olmasını sağlamak bizim en önemli görevlerimizden biri.”

izmir-ticaret-odasi-izto-meclis-baskani-selami-ozpoyraz.jpeg

"İŞ YERLERİNİ OKUL OLARAK DÜŞÜNEBİLİRİZ"

Organize Sanayi Bölgelerinin mesleki eğitim için en uygun yerler olduğunu vurgulayan Şamlıoğlu, “Burada hem devlet hem de özel okullar olarak var olmak istiyoruz. Her okulumuzda ihtisaslaşan bir derinlik yaratalım, bunu sanayi ile ilişkilendirelim. İlke haline getirelim. Sanayicilerimizin iş yerlerini bir okul olarak düşünebiliriz. Okullarımızdaki atölyeler laboratuvarlar bir süre sonra eskiyor. Ama iş dünyası, iş veren bu konuda güçlü. Üretim ile eğitimi birleştirelim. Eğitirken üretelim, üretirken eğitelim. Eğitim her zaman üstte olsun. Bu çocuklarımız yarın kendi işlerini kursunlar. Mesleki eğitim konusunda omuz omuza çalışırsak çok daha başarılı olabiliriz” dedi.

iztonun-ozel-ogretim-kurumlari-toplantisina-bakan-yardimcisi-doc-dr-kemal-samlioglu-katildi-6.jpeg

“EĞİTİM SİSTEMİ BİRLİKTE ELE ALINMALI”

Eğitimin insanlığın ve toplumların gelişiminde küresel bir öneme sahip olduğuna değinen İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, “Önümüzdeki dönemde, mesleki ve teknik eğitim veren okullarımızdan yetişen gençlerimizin iş hayatına sağlayacağı katkının giderek daha kritik bir önem taşıyacağı net olarak anlaşılıyor. Bu kapsamda, eğitim sisteminin bir bütün olarak değerlendirilmesinin, ana sınıfından meslek liselerine ve üniversiteye kadar ilk ve orta öğretimin yanı sıra tüm eğitim sisteminin birlikte ele alınmasının doğru olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

"MESLEK KOMİTELERİ MESLEK LİSELERİ İLE EŞLEŞTİ"

Üyelerden gelen en yoğun taleplerin başında, teknik ve ara eleman ihtiyacının karşılanmasında yaşanan zorlukların olduğunu söyleyen Özpoyraz sözlerine şöyle devam etti: “Bu kapsamda, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Odamız arasında “Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü”nü imzaladık. Protokol kapsamında Meslek Komitelerimizi Meslek Liselerimiz ile eşleştirdik. Meslek Lisesi öğrencilerimizin okuduğu alan hakkında daha fazla bilgi sahibi olması ve okuduğu alana aidiyet duyarak geleceğini daha planlı şekillendirmesi, okulların atölye ve laboratuvarlarının yeni teknolojilere dayalı olarak donatılması ve yenilenmesi konularında sektör temsilcilerimizin himayesinde çalışmalar yürütüyoruz”

"ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARIMIZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Özel öğretim kurumlarının verdiği hizmetin önemini vurgulayan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, “Bugün burada, sektörü yakından bilen, sektörün problemlerine hakim, çok kıymetli bakan yardımcımız ile birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Özel öğretim kurumlarımız bizler için çok önemli, sektör ile ilgili en ufak problemde yanlarında olmak için çalışıyoruz. Özel okullarımıza elimizden gelen desteği yapmaya devam ediyoruz. İzmir’e katkı sunduğu için, İzmir’in derdiyle dertlendiği için kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu konuşmaların ardından, sektör temsilcilerinin taleplerini dinledi ve soruları yanıtladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.