İZTO’dan Sığınma Evlerindeki Annelere Özel Kutlama

İZTO’dan Sığınma Evlerindeki Annelere Özel Kutlama

Her yıl Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan Anneler Günü, bu sene 10 Mayıs’a denk geliyor. 

Ancak, koronavirüs salgını nedeniyle o gün sokağa çıkma yasağı uygulanacağı için bu özel gün geçmiş yıllara göre farklı kutlanacak. Hayatlarımızı, eve sığdırmak zorunda kaldığımız şu günlerde yasak nedeniyle annelerimize sevgimizi uzaktan göstereceğiz.

İzmir Ticaret Odası, eşinden şiddet gördüğü için devletin güvencesindeki sığınma evlerinde kalan kadınlarımızı Anneler Günü’nde unutmadı. İZTO 5.Süs Bitkileri, Peyzaj ve Ev Hayvanları Grubu üyeleriyle gerçekleştirilen işbirliği kapsamında, sokaklar boş olsa da annelerimizin elleri, kucakları boş kalmasın rengarenk çiçeklerle dolsun diyerek sığınma evlerinde kalan annelerimize, ‘yeşeren’ anlamına gelen ‘Kalanchoe’ saksı çiçekleri, “Yanınıza gelemesek de sevginiz kalbimizde. Anneler Gününüz Kutlu Olsun” kartlarıyla iletildi.

Koronavirüs salgınının hem yaşam hem çalışma hayatındaki koşulları neredeyse kökünden değiştirdiğini ifade eden İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Eskiden bizim için normal olan her şey şimdi tamamen değişiyor. Ancak, bu değişim ya da karşılaştığımız kısıtlamalar, ‘Anneler Günü’ gibi anlamlı günleri, bizler için daha da değerli kılıyor. Sokağa çıkma yasağı sebebiyle hayatın kaynağı olan annelerimizin fiziken yanlarında olup ellerini öpemesek de onların sevgisinin her zaman kalbimizde olduğunu bu çiçeklerle ifade etmek istedik. 5.Süs Bitkileri, Peyzaj ve Ev Hayvanları Grubu’muzun işbirliğiyle sığınma evlerinde kalan annelerimiz için gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlikte emeği geçen tüm üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.