İZVAK'ta 'dinamik grup' atağı

İZVAK'ta 'dinamik grup' atağı

İzmirli iş insanı ve Küçüp Kulüp Derneği Başkanı Emre Sarıgedik’in İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanlığı’na adaylığını ve  yeni projelerini açıkladı. 

Mehmet Özdoğru- Güçlü yönetim kurulu üyelerini yer aldığı İZVAK DNAMİK GRUP biribirinden önemli projeleri hayata geçirmek için kolları sıvadı.  

YÖNETİM KURULU ADAY LİSTEMİZ 

-İş insanı Emre Sarıgedik (Başkan)  

-Karşıyaka Spor Kulübü eski yöneticilerinden, EGİAD Başkan adayı Avni Yelkenbiçer. 

-Türkiye Tenis Federasyonu Başkanvekili  Bülent Necimoğlu. 

-İş insanı İsmail Keskinoğlu. 

-Futbol Federasyonu Dış İlişkiler İcra Kurulu Üyesi Görken Perinçek. 

-EGİAD Başkanvekili Feyzi Kaya 

-Dirinler Makina Yönetim Kurulu Üyesi Can Dirin. 

-İş insanı Faik İşçimenler, 

-İş insanı Orkun Ürkmez  

 -İş insanı Efe Barçın 

-İş insanı Murat Alabay. 

-Avukat İlker Genç. 

-Doç Dr. Onur Bascı. 

-Yenigün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ümit İlker Tangal 

Gazeteci Mehmet Demirtaş  

Gazeteci Burak Cilasun  

PROJELERLER GELİYORUZ 

İZVAK Başkan adayı Emre Sarıgedik ve yol arkadaşları birinden önemli projeleri hayata geçirmek için öncelike dokuz ayrı başlıkta İzmir sporu için çalışmaya başladı. İZVAK DİNAMİK GRUP projeleri sırasıyla şöyle :   

1- ALTYAPI DESTEĞİ: Türk sporunun da İzmir sporunun da bugün en büyük sorunu altyapıların istenilen düzeyde genç futbolcular yetiştiremiyor oluşudur. Bunun başlıca sebepleri arasında mali gerekçeler, hızlı yönetim değişiklikleri, vizyon, scout gibi unsurlar yer almaktadır. Türkiye’de futbolun öncüsü olmuş olan İzmir’in ulusal ve uluslararası arenada yeni sporcular yetiştirebilmesi adına İZVAK olarak elimizi taşın altına koyacağız. Planlamalarımız içinde hem scout ekiplerine ve kulüp yöneticilerine bakış açısı kazandırmak amaçlı olarak, hem de gençlere vizyon katmak adına geçmişte başarılı olmuş yerli ve yabancı futbolcuların, antrenörlerin ve altyapı çalışması yöneten isimlerin İzmir’e getirilmesi bulunmaktadır. Bununla birlikte Gençlik Spor İzmir İl Müdürlüğü ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile de görüşmeler gerçekleştirilerek İZVAK’ın organizasyonunda okullar arasında turnuvalar düzenleyip cevher taşıyan çocukların keşfedilmesine zemin hazırlamak adına çalışmalar yapılacaktır. Bununla birlikte NBA Draft sisteminin Türkiye’ye ve futbola uyarlanmış bir modeli üzerine de çalışmalar gerçekleştirilecektir. Kulüplerin halihazırdaki futbol akademileri ve altyapı çalışmaları da desteklenecektir. 

2- AMATÖR BRANŞLAR VE KADIN SPORU: Olimpik sporlar ve çeşitli takım sporlarında mücadele eden kulüplerimizin ve sporcularımızın desteklenmesi, futbola nazaran çok daha düşük bir bütçeye ihtiyaç duymasına karşın, kentimize ve hatta ülkemize madalya kazandırması açısından önemlidir. Bu nedenle amatör branşların yalnız kalmaması adına İZVAK olarak düzenli aralıklarla toplantı ve çalıştaylar gerçekleştireceğiz. Ülkemize başarı kazandırma potansiyeli bulunan sporcularımız ile dirsek teması halinde olacağız. Öte yandan biliyoruz ki kadınlarımızın sporda çok büyük bir potansiyeli bulunmakta. Bu nedenle her branşta kadınlarımızı destekleyecek, onların başarıları için uygun zemin hazırlanması adına üstümüze düşeni açık bir şekilde üstleneceğiz. 

3- AMATÖR BRANŞLAR VE KADIN SPORU: Olimpik sporlar ve çeşitli takım sporlarında mücadele eden kulüplerimizin ve sporcularımızın desteklenmesi, futbola nazaran çok daha düşük bir bütçeye ihtiyaç duymasına karşın, kentimize ve hatta ülkemize madalya kazandırması açısından önemlidir. Bu nedenle amatör branşların yalnız kalmaması adına İZVAK olarak düzenli aralıklarla toplantı ve çalıştaylar gerçekleştireceğiz. Ülkemize başarı kazandırma potansiyeli bulunan sporcularımız ile dirsek teması halinde olacağız. Öte yandan biliyoruz ki kadınlarımızın sporda çok büyük bir potansiyeli bulunmakta. Bu nedenle her branşta kadınlarımızı destekleyecek, onların başarıları için uygun zemin hazırlanması adına üstümüze düşeni açık bir şekilde üstleneceğiz. 

4-GENÇLERE VE ÇOCUKLARA İZMİR KULÜPLERİ SEVGİSİ AŞILANACAK: İZVAK olarak İzmirlilerin İzmir takımı desteklemesi en çok hassasiyet gösterdiğimiz konulardan biridir. Bu nedenle spora ilgi duyulan çocuk yaşlardan itibaren, İzmir kulüplerinin benimsenmesi adına kulüpler ile bir araya gelip, öğrencilere bilet dağıtılması, futbolcular ve öğrencilerin bir araya getirilmesi, tesis ve stadyum turlarının organize edilmesi gibi konularda yapılabilecek tüm çalışmalarda İZVAK tüm gücüyle sürecin içinde olacak. Bu kapsamda İzmir’e üniversite için gelen gençlerin de tribünlere çekilerek kente entegrasyonu sağlanacak. 

5- İZMİR KAMP MERKEZİ OLACAK: Ödemiş Gölcük başta olmak üzere kulüplerin sezon öncesi ve arasında kamp yapmaları için uygun şehirlerden biri olan İzmir’in bu vasfının sağlamlaştırılması adına çalışmalar yapılacak. Turizmciler başta olmak üzere konunun muhataplarıyla ortak bir çalışma yapılacak. Ayrıca Türkiye’nin dört bir yanındaki kulüpler ile İzmir’de kamp yapmaları adına görüşmeler gerçekleştirilecek. İzmir’e kampa gelen kulüplerin kentin profesyonel ve amatör kulüpleriyle takvim uygunluğuna göre maç yapabilmeleri adına diyaloglar kurulacak. 

6- SPORCU SAĞLIĞI MERKEZİ: Sağlık turizminde önemli bir değer olan İzmir’in sporcu sağlığında bir marka olması adına İZVAK olarak çalışmalar gerçekleştireceğiz. Sağlık Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yerel yöneticilere bu yönde ziyaretler gerçekleştirilecek, kente bu yönde bir değer katacak merkezin kurulması. 

7- İZMİR LOBİSİ: İzmir kulüplerinin yıllardır eksikliğini hissettiği lobi desteği, İZVAK’ın önem verdiği projelerden bir diğeri. Bu kapsamda iş, siyaset ve bürokrasi camialarından önde gelen isimlerin, kent kulüplerinin protokol tribünlerine çekilmesi için İZVAK olarak düzenli bir çalışma içinde olacağız. Kulüplerimizin hakkını gerek Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde gerekse de Ankara’da savunacağız. 

8- İZMİR KÖKENLİ HAKEM SAYISI TEŞVİK EDİLECEK: Futbolda en önemli kavramların başında gelen hakemlik, bugün dünya tarafından saygın isimler çıkarabilecek potansiyeldedir. Bu sebeple ulusal ve uluslararası müsabakaları yönetebilecek İzmirli hakemlerin olması, İZVAK’ın değerli gördüğü işlerden olacaktır. Bunun sağlanması için gerekli nitelikleri taşıyan gençlerin hakem olabilmesi adına teşvik edici çalışmalar yapılacaktır. 

9- ADALETLİ DESTEK DAĞILIMI: İzmir kulüplerinin kentte başta belediyeler olmak üzere kamu kuruluşlarından destek alabilmeleri ve alınan desteğin hakkaniyetli bir şekilde kulüpler arasında dağıtılması İZVAK için olmazsa olmaz maddelerin başında gelmektedir. Endüstriyel futbolun her geçen yıl kendini çok daha net hissettirdiği sahalarımızda, İzmir kulüplerinin başarıya giden yolda maddi sorunlarının çözülmesi adına gerçekleştirilecek tüm girişimler, İZVAK tarafından desteklenecektir. Ekiplerimize sponsorlar bulunması adına çalışmalar yapılacaktır. 

e5212a4e-9655-465c-848c-b95a1238f771.jpg

Emre Sarıgediş şu açıklamlarda bulundu;

"Türkiye'de sporun ve futbolun ilklerini barındıran İzmir, mazisiyle istisnasız şekilde bir numara olsa da, bugünü itibariyle istenen seviyenin oldukça gerisinde yer almaktadır. Futbolun endüstriyel bir nitelik kazandığı günümüzde, kentimizin bu trene entegre olamayışıyla başlayan sorunlar ve krizler silsilesi ne yazık ki İzmir'in futbolda ve diğer branşlarda ulusal ve uluslararası ağırlığını zedelemiştir. Bugün İzmir kulüplerinin mazi ve müzelerindeki kupa sayısının yanına yaklaşamayacak kulüpler, futbolumuzda atılım içindeyse ve üst sıralarda mücadele edebiliyorsa burada durup düşünmemiz şarttır. Sanayisiyle, nüfusuyla, turizmiyle, üniversiteleri ve yaşam olanaklarıyla İzmir'in eksiği nedir? 

Hiç şüphesiz ki İzmir'in eksiği birlik ve dayanışmadır. Şehir kulüplerinin arkasında o kentlerin iş ve siyaset dünyası birleşirken, kentimizde çok sayıda büyük kulübümüzün oluşunu bir zenginliğe, İzmir için bir fırsata çevirememiş olmamız üzücüdür. Tüm bu olumsuz gelişmelere karşın karşın Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı çıkaran, Türk futboluna Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü gibi değerler armağan eden İzmir'in hak ettiği noktaya gelmesi imkansız değildir.  

İzmir'in spordaki makus talihinin tanısı, teşhisi ve tedavisi bellidir. Ben ve arkadaşlarım son 40 yılın talihsizlikleri ve hataları karşısında spor alanında İzmir bayrağını yeniden göndere çekebilmek adına İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı'nın yönetimine talibiz. Ekibimiz, eğitim ve alanlarındaki başarılarıyla liyakat esaslı isimlerden oluşmakta ve gerek iş dünyasında, gerekse de STK camiasında tanınan ve bilinen arkadaşlarımızdan meydana gelmektedir. Bunun ötesinde seçim süreci için kullandığımız "Dinamik Grup" ifadesinin sözcük anlamını, seçim sonrasında göreve geldiğimizde fazlasıyla karşılamak için büyük bir heyecan duyuyoruz.  

Her birimizin gönlünde yatan bir İzmir kulübü olsa da, bireysel olarak kulüplerimize olan sevdamızı birçok kez maddi manevi göstermiş olsak da, biliyoruz ki İzmir'in yolu birleşmeden geçiyor. İşte bu nedenle İZVAK DİNAMİK GRUP olarak elimizi İzmir için, İzmir uğruna, İzmirliliğimizden kaynaklı bir şekilde taşın altına koyma vaktinin geldiğine inanıyoruz. 

Kupalarda, zaferlerde, sevinçlerde buluşacağımız yarınlara birlikte yürüyelim. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.