James Webb Teleskobu 'Yaratılış Sütunları'nı görüntüledi

James Webb Teleskobu 'Yaratılış Sütunları'nı görüntüledi

NASA'nın Aralık 2021'de fırlattığı James Webb Uzay Teleskobu Dünya'ya 6 bin 500 ışık yılı uzaklıktaki 'Yaratılış Sütunları'nın yeni görüntülerini kamuoyu ile paylaştı.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı‘nın (NASA) 25 Aralık 2021’de fırlattığı James Webb Uzay Teleskobu, Pillars of Creation (Yaratılış Sütunları) olarak bilinen toz bulutunu görüntülediğini duyurdu.

james-webb-teleskobu-yaratilis-sutunlarini-goruntuledi-1666247890.webp

Dünya’dan yaklaşık 6 bin 500 ışık yılı uzaklıktaki Yılan Takımyıldızı‘ndaki Kartal Bulutsusu‘nda yer alan yoğun hidrojen ve toz bulutu, uzaya gönderilen her büyük teleskop bu sütunları en az birer kere fotoğraflaştırdı. Ancak James Webb, çektiği fotoğraflarla büyüleyici bir perspektif sundu.

web-kartal.webp

Yaratılış Sütunları, dünyadan 6 bin 500 ışık yılı uzaklıkta. Yani eğer insanlık fiziksel olarak 6 bin 500 ışık yılı uzaklıktaki bulutsuya gidebilseydi orada Yaratılış Sütunları’nın yerinde olmadığını görecekti.

Sütunların yer aldığı Kartal Nebulası ise yıldızların oluşmaya devam ettiği aktif bir bölge. Webb, kızılötesi sensörleri sayesinde sütunlardaki toz bulutlarının bulanıklaştıran etkisini bertaraf ederek bölgede oluşan yeni yıldızları daha iyi ve kaliteli inceleyebiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.