Jandarma ekiplerinden göçmen kaçakçılığı operasyonu!

Jandarma ekiplerinden göçmen kaçakçılığı operasyonu!

İzmir'de jandarma ekiplerinin, Sahil Güvenlik Komutanlığı iş birliği ile gerçekleştirdiği 18 ayrı göçmen kaçakçılığı operasyonunda, 3 organizatör ve 631 düzensiz göçmen yakalandı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı tarafından göçmen kaçakçılığının önlenmesine yönelik olarak, 18-24 Aralık tarihleri arasında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve ilgili ilçe Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordine ve talimatları doğrultusunda ortak çalışmalar gerçekleştirildi.

aw500448-02.jpg

Çalışmalar kapsamında, Çeşme'de 5, Urla'da 4, Seferihisar'da 3, Karaburun'da 2, Dikili'de 1, Foça'da 1, Menderes'te 1 ve Ödemiş'te 1 olmak üzere toplam 18 göçmen kaçakçılığı olayı ortaya çıkartıldı. Belirlenen mevkilere operasyon gerçekleştirilen ekipler, toplam 631 düzensiz göçmen ve göçmenlerin yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmasını sağlayan 3 organizatör şüphelisini yakaladı.

aw500448-05.jpg

3 şüpheliden 2'si tutuklandı

Göçmen kaçakçılığı olaylarında organizatörlük yaptığı değerlendirilen 3 şüpheli ekipler tarafından gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si tutuklanırken, 1 şüpheli ifadesinin alınmasın ardından savcılık tarafından serbest bırakıldı.

aw500448-03.jpg

Diğer taraftan, ilgili suçta kullanılan 1 otomobile, Cumhuriyet Savcısının talimatı ile el konulurken, yasa dışı yollarla ülkeyi terk etmeye çalışan düzensiz göçmenlere, toplam 1 milyon 608 bin 894 TL idari para cezası uygulandı. Adli ve idari işlemleri tamamlanan düzensiz göçmenler ise Geri Gönderme Merkezine gönderildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.