Jandarma kontrol noktalarında yapay zeka dönemi başlıyor! 

Jandarma kontrol noktalarında yapay zeka dönemi başlıyor! 

Jandarma tarafından yolları kesilen araçlar, geliştirilen yapay zekanın vereceği alarma göre durdurulacak. 

Kontrol işlemi de ASELSAN ürünlerine emanet edilecek. Bu kapsamda gerçekleştirilecek projenin adı ise ‘Akıllı Kontrol Noktası’ oldu.

ASELSAN ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında ”Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi (JEMUS) İl Projesi Sözleşmesi imzalandı. Bu kapsamda; Akıllı Kontrol Noktası ve Jandarma Devriye Uygulaması Projesi için de ilk somut adım da atıldı.

Bu projelerde ise amaç, denetimlerde dijital araçlardan daha fazla fayda sağlamak. Akıllı Kontrol Noktası’nda; jandarma, yapay zeka kullanarak kontrol işlemini gerçekleştirecek. Jandarmanın yolunu kestiği araçlarda; yapay zekanın verdiği alarma göre araçlar durdurulduktan sonra, araç içindekilere yönelik kontroller de ASELSAN tarafından geliştirilen ürünlerle yapılacak.

İlk etapta, Jandarma Genel Komutanlığı ihtiyaçlarına göre belirlenen 7 noktaya Akıllı Kontrol Noktası’nın kurulması planlanıyor.

Aynı zamanda ASELSAN ile Savunma Sanayii iş birliğinde bir proje daha planlanıyor. Jandarma Devriye Uygulaması Projesi isimli bu çalışma; kimlik, şahıs ve araç plakası gibi kontroller için kullanılacak. Planlanan bu projede mobil uygulamalar aracılığıyla denetimler gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.