Jandarmadan zehir tacirine suçüstü

Jandarmadan zehir tacirine suçüstü

Silivri'de bir depoya yapılan baskında eroin yapımında kullanılan yaklaşık 10 bin litre asetik anhidrit, bin 80 kilogram metamfetamin yapımında kullanılan kimyasal toz ile 350 kilogram sıvı metamfetamin ele geçirildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri S.E. isimli bir şahsın yurtdışından yasadışı yollarla Türkiye’ye getirttiği uyuşturucu madde ile uyuşturucu yapımında kullanılan kimyasal toz ve sıvı maddeyi depolamak için İstanbul'da yer aradığı bilgisine ulaştı. Yapılan takip sonucunda, şüphelinin uyuşturucu madde ve yapımında kullanılan kimyasal maddeleri Silivri’de bulunan bir depoya yerleştirdiği belirlendi.

aw604757-01.jpg

Şüpheli suçüstü yakalandı

Bölgede çalışmalarını yoğunlaştıran jandarma ekiplerince; S.E.’nin uyuşturucu madde üretimi yaparak, ürettiği uyuşturucu maddeleri İstanbul genelinde dağıtma hazırlığında olduğu, güvenlik güçlerine yakalanmamak için yerleşim yerlerinden uzak, insan hareketliliğinin olmadığı tenha bir noktayı seçtiği görüldü. Depoya operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, S.E.’yi suçüstü yakaladı. Depoda yapılan aramalarda; yaklaşık 10 bin litre asetik anhidrit, bin 80 kilogram metamfetamin yapımında kullanılan kimyasal toz ile 350 kilogram sıvı metamfetamin ele geçirildi.

5 bin 300 kilogram eroinin piyasaya sürülmesi engellendi

Ele geçirilen 10 bin litre anhidrit maddesinden yaklaşık 4 bin 800 kilogram eroin, bin 80 kilogram kimyasal toz maddeden 500 kilogram metamfetamin olmak üzere toplam 5 bin 300 kilogram uyuşturucu maddesinin elde edilebileceği tespit edildi. Yakalanan S.E.; ifadesinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edilirken, olayla bağlantısı olduğu tespit edilen şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.