Janet Yellen Yellen Döneminde Dolar En Kötü Ayı Gördü

Janet Yellen Yellen Döneminde Dolar En Kötü Ayı Gördü

ABD Fed Başkanı Janet Yellen döneminde, 5 yıllık süreçteki en kötü dolar aylık performansı görüldü

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'in yaptığı güvercin tonlu yatırım yorumu, 2011 yılından bu yana geçen 5 yıllık süreçte doların en kötü aylık sürecine götürmesine yol açtı.

Fed Başkanı Yellen'in güvercin tonlu yatırım açıklaması, doları 2011 yılından bu yana en kötü aylık performansa yönlendirirken, Fed'in faiz artırımlarının aralarındaki süreleri kısaltacağı iddialarını zayıflattı.

Amerika Birleşik Devletleri Doları'nın dünya çapında değeri olan 10 büyük para karşısında, Fed Başkanı Janet Yellen'in, kötüye giden global ekonomi büyümesi karşısında, faiz artırımının dikkatle ve zamanla gerçekleştirileceği açıklamasının ardından, beş aylık sürecin en kötüsünü gördü. Bazı eyaletlerin Fed başkanlarının Fed'in Nisan toplantısında faiz artırımı kararı alabileceği açıklamaları karşısında değer kazanan dolar, Yellen'in açıklamasının ardından Fed toplantısından bu yana dolar, verdiği para kazancının büyük çoğunluğunu geri almış oldu. Faiz artırımı konusunda oy kullanma yetkisi olmayan San Francisco Fed Başkanı John Williams, Fed'in faiz artırımına gideceği beklentisini neredeyse gittiği her yerde söylüyordu.

Singapur merkezli DBS Group Holding'de kıdemli döviz ekonomisti olarak görev alan Philip Wee, Yellen'in sabra işaret ettiğini söyleyerek, Yellen'in ne yaptığını bildiğini düşündüğünü beyan etti, Fed Başkanı'nın dolar konusunda oldukça güçlü bir tutum sergilediğini belirtti.

ABD Doları Japon Yen'ine karşı , yüzde 0.2 daha gerilereyek Salı gününden bu yana %0.9 gerilemiş oldu. Gerileme 112.51 seviyesinde gerçekleşti. Dün gerçekleşen 0.8 oranlı kayıp ardından düşüş çok değişmeyerek 112.95 seviyesinde tutundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.