Japonlar İzmir'e Yatırım Yapacak

Japonlar İzmir'e Yatırım Yapacak

Saygılı Rulman, Nachi ile İzmir'e yatırım yapmaları için görüşmeye başladığını açıkladı.

Saygılı Rulman Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Saygılı, yaklaşık 10 yıldır distribütörlüğünü yaptıkları rulman sektörünün lider markalarından Japon menşeli Nachi ile İzmir’e yatırım için görüştüklerini ifade etti. Bilal Saygılı Japon yatırımı hakkında markanın Türkiye’deki faaliyetleri ve satışlarını arttırmak üzere plan yaptıklarını belirtti.
Türkiye’de rulman denilince akla gelen ilk kuruluşlardan birisi olan Saygılı Rulman yatırımlarıyla sektörün önünü açan girişimlerine devam ediyor. Saygılı Rulman Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Saygılı, distribütörlüğünü yaptıkları Japon rulman üreticisi Nachi – Fujikoshi Corporation’ın Global Satış Direktörü Hatasaki ile Nachi Avrupa Satış Direktörü Rajabi’yi ağırladı. Tüm gün süren toplantılarda Nachi ile planlanan Saygılı Rulman yatırımları ve ileriye dönük iş birliği projeleri masaya yatırıldı.


Hedef Türkiye üzerinden Avrupa’ya açılmak

Düzenlenen toplantıda konuk işadamları, Nachi markasıyla Türkiye üzerinden Avrupa’ya açılma planlarını açıkladılar. Bilal Saygılı,  Japon yatırımlarıyla birlikte Türkiye’deki satışları arttırabileceklerini ve markanın Avrupa’ya açılması konusunda her türlü desteği verebileceklerini ifade etti. Saygılı, ülkemize katma değerli ürünlerin üretimini sağlayacak bir projede yer almaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Saygılı kalitesi, Japon teknolojisi

Rulman sektöründe son 20 yıldır yurtiçi ve yurtdışında gerçekleşen açılımlarla birçok ilke imza attıklarını ifade eden Bilal Saygılı,  Japon yatırımlar hakkında, “Uzun bir süredir Nachi ile iyi bir çalışma ortamı yakaladık. Saygılı Rulman’ın tüm bilgi, birikim ve koordinasyon becerisini, Japon teknolojisi ve kalitesi ile birleştirmeyi hedefliyoruz. Bu projenin en kısa zamanda hayata geçerek, ülkemiz için faydalı bir yatırıma dönüşmesini diliyorum” diye konuştu.

Nachi hakkında

Kesici ve vasıflı çelik takımlar üretmek üzere yola çıkan KohkiImura, NACHI-FUJIKOSHI firmasını 1928 yılında kurmuştur. Toyoma şehrinde hayata geçirilen firma, 1939 yılında da rulman üretimine başlamıştır. Firmanın çelikle üretim yapması ve çeliği işlemesindeki başarısı, rulman üretimine geçmesinin en önemli sebebi olarak gösterilmektedir. 

Nachi-Fujikoshi firmasını sadece üretim odaklı düşünmemek gerekir. 1941 yılında ürettiği oynak makaralı rulmanlar, aslında bir teknoloji firması olarak da düşünmemizi gerektiriyor. Teknolojiyi kullanarak ürettiği rulmanlar, ülkesi Japonya’da sektöründe ilk yerli üretici firma ve rekabette pazar lideri ünvanı almasını sağlamıştır. 

Ardından uluslararası pazarlarda yer almak amacıylaNachi-Fujikoshi, merkezini Toyoma’dan Tokyo’ya taşımıştır. 1954 yılındaki taşınmadan sonra teknoloji firması olma yönünü öne çıkararak, hammaddenin işlenmesinden son ürünün paketlenip taşınmasına kadar geçen tüm süreçlerin sorunsuz gerçekleşmesini sağlayan çözümleri sunmaya başlamıştır.

Üretim süreçlerinde kullanılan teknolojilere baktığımızda, Nachi-Fujikoshi 1939 yılında Torna-Freze üretimine başlamıştır. Ardından 1959 yılında Hidrolik ekipmanlar ve 1982 yılında ise robot üretimine geçmiştir. Üretim konusunda teknolojiye hakim olması, üretimin her adımında üstün bilgi ve tecrübeye sahip olması ve teknolojiyi üreten vizyon bakışı ise ürettiği ürünlerin kalitesini hakkında ipucu vermektedir. Üstün kaliteli üretimler gerçekleştirmesi, dünyanın en büyük rulman üreticileri arasındaki yerini almasını sağlamaktadır.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.