Javad Maboudi Far'dan Başkan Soyer'e ziyaret!

Javad Maboudi Far'dan Başkan Soyer'e ziyaret!

Başkan Soyer, İran'ın İstanbul Başkonsolosu Javad Maboudi Far ve beraberindeki heyeti ağırladı.

İran'ın İstanbul Başkonsolosu Javad Maboudi Far ve beraberindeki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ziyaret etti. Far, Başkan Soyer'e kendisini ağırladığı için teşekkür etti. “Sizin yanınızda olduğumdan dolayı çok mutluyum” diyen Javad Maboudi Far, ziyareti daha erken yapmak istediklerini ancak pandemiden dolayı bunu yapamadıklarını belirtti. Başkonsolosu Javad Maboudi Far, “İzmir'i çok seviyoruz. Bunun için de İzmir'e hep ailemle geliyorum. Burada kendimizi hiç yabancı hissetmiyoruz” dedi. İzmir'de bir çok İranlı vatandaşın yaşadığını ifade eden Javad Maboudi Far, bu kişilerin de genelde tanınan, meslek sahibi kişiler olduğunu kaydetti. İstanbul'da İran'ı tanıtan bir sergi açtıklarını söyleyen ve Soyer'i bu sergiye davet eden İran'ın İstanbul Başkonsolosu Javad Maboudi Far, benzer bir sergiyi İzmir'de de açmak istediklerini belirtti.

s681787.jpg

“Uzun yolculuklar küçük adımlarla başlar”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de ziyaretten dolayı çok memnun olduklarını belirtti. İzmir'de de İran'a yönelik bir sergi açma fikrine sıcak baktıklarını söyleyen Başkan Tunç Soyer, “İran günü veya gecesi nasıl isterseniz. İzmirlileri tanısınlar. Kültürleri ve lezzetleriyle tanıştırmak isteriz. Uzun yolculuklar küçük adımlarla başlar. İlk adımı atalım, sonrasında da mutlaka birlikte yapabileceğimiz çok şey olduğunu göreceğiz” diye konuştu.

İki kez İran'a gittiğini her defasında kendini evinde gibi hissettiğini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Dostluklar, devletler arasında olandan ziyade halklar arasında kurulandır ve bunlarla yürür. Devletler arasındaki dostluğu sağlamlaştıran da kentlerde kurulan dostluklardır. Bu adıma küçük bir adım diye bakılmasın. Çok kıymetli bir adım. Diliyorum ki bu ziyaret bir başlangıç olur ve bunun üzerinden halklarımız arasında çok daha kuvvetli ilişkiler kurarız. Orada bir kardeş şehrimiz de olur umarım” dedi.

s539084.jpg

Kardeş şehir yolunda

İran'ın İstanbul Başkonsolosu Javad Maboudi Far, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kardeş şehir önerisine karşılık, şu yanıtı verdi: “İzmir'i İran'daki bir şehirle kardeş şehir yapmak için çaba göstereceğiz. İran ve İzmir arasındaki kültürel faaliyetlerin artırılması için İran'daki belediye başkanlarının kenti ziyaret etmelerini söyleyeceğim.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.