Jeoparka öğretmenlerden büyük ilgi

Jeoparka öğretmenlerden büyük ilgi

Kula Jeoparkı TUBİTAK Projesi ile Türkiye’nin bilimsel gelişiminde öğretmenlere ve öğrencilere ışık tutmaya başladı

Jeolojik açıdan zengin olan Kula Jeopark sahası bilimsel araştırmaların beşiği haline geliyor. UNESCO’nun tescillediği Kula Jeopark’ına Akademisyenler tarafından sıkça tercih edilerek öğrencilerine birebir yerinde eğitim ile öğretiliyor. TÜBİTAK tarafından desteklenen ve Kula Jeoparkı Koordinatörü Yard. Doç. Dr. Erdal Gümüş, Projenin Yöneticisi; Denizli Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Mühendisleri Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Barış Semiz tarafından yürütülen proje ile Kula Jeopark alanı, Denizli çürük su havzasında araştırma ve eğitim çalışmalarını yürütüyorlar.

Jeopark sahasında daha fazla öğrenciye ulaşabilmek için proje kapsamında Jeopark’ın şimdiki misafirleri öğretmenler oldu. Jeopark’a teknik imkanlar yüzünden sınırlı sayıda öğrencinin ulaşabildiğini belirten yetkililer, öğretmenlerin Jeopark’ı tanımasıyla birlikte her öğrencileri birinci ağızdan derslerini öğreneceklerini ifade ettiler.


 Yard. Doç. Dr. Semiz; "Kula ve Denizli Çoğrafi Acıdan Çok Önemli"
 

Denizli Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Mühendisleri Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Barış Semiz yaptığı açıklamada; "Kula Jeopark alanı ve Denizli Çürüksu havzası çoğrafi acıdan eşine az rastlanır bir doğal güzelliğe sahip. Bu alanlar dünya coğrafyasının oluşumunu öğrenmede bilime yapacakları faydaları yadsınamaz. Bizlerin bu alanları seçmememizdeki sebep ise; alanların Jeolojik, morfolojik, tarihi ve coğrafik bakımdan eşine az rastlanır alanlar olmasıdır.

Üniversitelerde görev yapan akademisyenler, yüksek lisans öğrencilerimiz ve Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı çalışan öğretmenlerimizin bu alanlar hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olmaları, eğitim faaliyetlerini yürüttükleri okullarda öğrencilerine aktarmalarını hedefliyoruz. Bizlere ve projemizde destek veren Kula Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Tosun ve Kula Jeopark Koordinatörümüz Sayın Doç. Dr. Erdal Gümüş hocamıza teşekkür ediyorum" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.