"Jinekolojik Tümörlerin Patolojisi" kitabı çıktı

"Jinekolojik Tümörlerin Patolojisi" kitabı çıktı

Tümörlerin moleküler yapılarının incelenmeye başlaması pek çok alanda olduğu gibi Jinokolojik Patoloji alanında da yeni tedavi yöntemlerinin bulunmasına katkıda bulunuyor.

Her hastaya farklı bir yaklaşımı esas alan modern tedavi yöntemleri, neoplazilerin moleküler kökenlerinin ve bunlarla ilişkili tedavi yöntemlerinin yavaş yavaş keşfediliyor olması günümüzde tümör sınıflandırmalarında da büyük değişikliklere yol açıyor. Türkiye Patoloji Dernekleri Federasyonu Jinekoloji Çalışma Grubu olarak bu alanda uzman kişilerle “Jinekolojik Tümörlerin Patolojisi” kitabını hazırladıklarını ve editörlüğünü de Prof. Dr.  Handan Zeren ve Prof. Dr. Emine Çağnur Ulukuşla birlikte yaptıklarını belirten DEÜ Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Koyuncuoğlu kitabın tüm meslektaşlarına pratik meslek hayatında yararlı olacak bilgileri ön plana çıkardığını söyledi.

Yapılan çalışmayla Türkiye’de ulusal bir çalışmaya imza attıklarını belirten Prof. Dr. Koyuncuoğlu şunları söyledi:

“Bütün tümörlerin son yıllarda moleküler genetik yapıları artık incelenmeye başladı. Biz de jinekolojik patolojide tümör tanıları koyarken moleküler genetik tetkiklerinden de yararlanıyoruz. Bu şekilde de hastaların tedavilerine yol gösterici olarak katkıda bulunuyoruz. Zaten patolojik incelemeyle birlikte bütün tümörlerin hem histolojik alt tipleri, tümörlerin dereceleri, yayılma sınırları ki biz buna evre diyoruz evreleri hakkında da patolog olarak biz tanı koyuyoruz. Daha sonra da tedavileri hep birlikte Jinekolojik Onkoloji Konseyi’nde tartışarak orada hastanın tedavisini yönlendirmiş oluyoruz. Bu yönden de çok önemli. Morfolojik olarak birbirine benzeyen yani mikroskoba koyduğunuzda benzer yapı gösteren pek çok tümör var bunların ayrımının iyi yapılması gerekir. Çünkü her birinin tedavisi farklı olabilir. Bu nedenle biz deneyimsiz arkadaşlarımıza deneyimli hocalar olarak katkıda bulunmayı hedefledik. Umarım yararlı oluruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.