John Williams Faiz Artırımı Beklentisini Yineledi

John Williams Faiz Artırımı Beklentisini Yineledi

Amerika Birleşik Devletleri San Francisco FED Başkanı John Williams, Birleşik Devletler ekonomisinin ivmesi düşen küresel büyüme ile baş ettiği şeklinde göründüğünü, bu yüzden faiz artırımlarının kademeli olması gerektiğini söyledi. Williams daha önce bir kaç eyaletin FED başkanı ile beraber benzer bir açıklama yapmıştı.

Uzak doğu ülkelerinden Singapur'dayken konuşan San Francisco FED Başkanı, finans piyasalarında sağlanamayan istikrara rağmen Amerika Birleşik Devletleri ve Küresel ekonomi konusunda beyan ettiği fikirlerinin değişmediğini belirtti. Aralık ayı içerisinde faiz artırımını onaylayan Williams, ileride tekrar faiz artırımı yapılması gerektiği beklentisini yineledi.

FED tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan toplantının ardından 10 yıl sonra ilk defa gerçekleştirilen faiz artırımının ardından FED yetkilileri bir kez daha gösterge faizi ikinci defa ne zaman arttıracaklarını tartışıyorlar. Williams, Singapur'daki konuşmasında, beklediği artırıma yönelik bir tarih vermedi. Williams geçen hafta art arda açıklama yaparak,  artırım beklentisi açıklayan FED yetkilileri arasında bulunuyor.

San Francisco FED yetkilisi John Williams, global durumu geniş gördüğünü söyleyerek, ABD'de süregelecek bir büyüme beklendiğini söylemiş, hükümetlerin ve merkez bankalarının, küresel şartları izlemesinin ve kendi ihtiyaçlarına  göre adım atmasının çözüm sürpriz bir çözüm olmayacağını fakat yine de istikrarı sağlayacağını belirtti. Öte yandan Williams ABD'de yüzde 2 üzerinde büyüme ve işsizlik oranını yüzde 4.5 olacağını beklendiği söyledi. Williams'ın faiz artırımı konusunda oy kullanma yetkisi bulunmuyor

Williams daha önce de benzer açıklama yapmıştı

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart pazartesi günü yaptığı açıklamayla, gelişen ekonomik verilerle daha fazla ilerleyebilmek adına bir neden sunabileceğini, Nisan ayı içerisinde gerçekleşecek toplantıya kadar bunun uygulamaya konulabileceğini ifade etmişti. Lockhart’ın bu fikrine benzer bir yorum da San Francisco Fed Başkanı’ndan geldi. San Francisco Fed Başkanı John Williams, Nisan ayında gerçekleştirilecek toplantı da dahil olmak üzere Nisan’dan sonraki toplantılarda faiz artırımının yüksek ihtimalle gerçekleşeceğini belirtti. Öte yandan Richmond Fed Başkanı da enflasyonun artacağı yönünde bekleyiş içerisinde olduğunu açıklayarak diğer başkanlara katıldığı belirtmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.