Jüri Özel Ödülü Metin Güler’e verildi

Jüri Özel Ödülü Metin Güler’e verildi

19. Direklerarası Seyircileri Ödülleri bu yıl da sahiplerini buldu. Jüri Özel Ödülü; çeyrek asırdır, bölgesinde tiyatro kültürünün yerleşmesi ve yayılmasını sağlayan tiyatro sanatçısı Metin Güler’e verildi.

Ayvalık’ta yapılan törende Metin Güler ödülünü Direklerarası Seyircileri Ödülleri Genel Koordinatörü Ömer Şahinbaş’ın elinden aldı. Güler, bu ödülün kendisi için aynı zamanda 25. sanat yılı ödülü anlamına geldiğini söyledi. 

Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği (KETİB) Başkanı ve Ege Halk Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Metin Güler, tiyatro serüvenine 1993 yılında bir halkevinde başladığını ve bu yolda çeyrek asırı geride bıraktığını söyledi.

BÖLGEDE Kİ TİYATRO HAREKETLERİNE OLAN EMEK

Güler, “Direklerarası Seyircileri jürisine, sevgili Ömer Şahinbaş’a teşekkür ediyorum. Tiyatroda 25’inci yılımı geride bırakmanın ödülü de oldu bu. Uzun yıllardır yapılan festivallere verdiğim büyük emekler, bölgede ki tiyatro hareketlerine verdiğim çabanın neticesinde verilen bu ödül benim için çok değerli. Şahsıma duyulan bu farkındalık ile birlikte bir kez daha sanata ve sanatçıya dair umudumuzun olduğunu ve umudu her zaman canlı tutarak başımızın üstünde taşımamız gerektiğini fark ettim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.