Kabak çekirdeğinin erkeklere mucize faydası!

Kabak çekirdeğinin erkeklere mucize faydası!

Sperm sayısı ve kalitesi çocuk sahibi olmak için en önemli unsurlar arasında yer alır

Sperm sayınız nedeniyle sağlık sorunları yaşıyorsanız sperm sayısını arttıracak doğal yöntemlere başvurmalısınız. İşte etkisi kanıtlanmış 8 sperm arttırıcı yiyecek..


Erkek vücudunda olması gereken normal  sperm miktarı en az 20 milyon/ml belirlenmiştir. Bu değerin altında yer alan sperm sayısı ‘oligozoospermi’ olarak adlandırılır ve bu durum çiftlerin çocuk sahibi olma şansını düşüren önemli bir etkendir.

Sperm sayısını azaltan faktörler arasında aşırı alkol tüketimi, yüksek miktarda antibiyotik kullanımı, prostat iltihapları vb. faktörler yer  alır.

Sperm sayınız az ise bunu arttırmak imkansız değil. Her evde bulunan yiyecekler ile kısa sürede sperm sayınızı arttırabilirsiniz. Sperm sayısını arttıran yiyecekler nelerdir öğrenmek için yazımıza göz atabilirsiniz.

Sperm sayısını arttıran doğal ürünler nelerdir?

1- Ayçekirdeği ve kabak çekirdeği

Ayçekirdeği ve kabak çekirdeği düzenli kullanım ile sperm sayısını arttıran ürünler arasında yer alıyor. Etkili olması için günlük ¼ fincan ayçekirdeği ya da kabak çekirdeği kullanımı tavsiye edilmektedir.
 

2- Yoğurt

Yoğurt içerisinde yer alan lactobasillus bakterisi sperm sayısı üzerinde arttırıcı bir etkiye sahiptir. Yoğurt içinde yer alan B12 vitamini ise spermlerin büyümesini sağlar, bu nedenle sperm sayısı düşük bireylere  sıklıkla yoğurt tüketimi yapması tavsiye edilir.
 

3- Badem

Sperm sayısını arttıran ve doğurganlığa etki eden doğal ürünlerden bir diğeri ise bademdir. Lezzetiyle dikkat çeken badem içerdiği çinko ve amino asit ile spermlerin büyümesine yardımcı olur.
 

4- Sarımsak

Her derde deva olan sarımsak, sperm eksikliği olan erkekler tarafından çok tercih edilen bir üründür. İçerdiği Allisin isimli madde vücutta yer alan spermlerin gücü arttırırken, genital bölgedeki kan dolaşımını da hızlandırmaya yarar. Günde 1-2 diş sarımsak tüketilmelidir.
 

5- Fasulye

Spermlerinizin az olduğundan şikayetçiyseniz tercih edebileceğiniz diğer bir doğal ürün de fasulyedir. Yapılan araştırmalar sonucunda, fasulyede bol miktarda yer alan folik asitin sperm sağlığını korumada etkili olduğu saptanmıştır. Vücudunda folik asit miktarı az  bulunan erkeklerin spermlerinin zarar görme ihtimali diğerlerine göre daha fazladır.
 

6- Ceviz

Vücutta sperm üretimini arttıran arginin isimli madde bol miktarda ceviz içerisinde yer alır. Yeterli sperm sayısına ulaşabilmek için 3 ay boyunca günde en az 75 gram ceviz tüketimi yapılmalıdır.
 

7- Muz

Çok sevilen meyvelerden birisi olan muz ile sperm sayısını yüksek seviyelere çıkarmak mümkün. Muz içinde yer alan C, A ve B1 vitaminleri sperm kalitesini arttırmaya yararken; bromelaini enzimi de seks hormonları üzerinde denge sağlar. Günlük 2 -3 tane muz tüketimi yapılmalıdır.
 

8- Limon

Limon; içeriğinde bol miktarda yer alan C vitamini sayesinde spermlerin kalitesini arttırır ve daha bereketli olmalarını sağlar. İdeal kullanım için her gün bir bardak limonlu su karışımı tüketilmelidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.