Kabil'de Düzenlenen Bombalı Saldırıda Ölü Sayısı Yükseldi

Kabil'de Düzenlenen Bombalı Saldırıda Ölü Sayısı Yükseldi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araç ile gerçekleştirilen terör eyleminde resmi rakamlarca açıklanan ölü sayısı güncellenerek 64'e çıkarıldı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de dün bomba yüklü araç ile gerçekleştirilen saldırıda 30 olarak açıklanan ölü sayısı bugün resmi makamlarca güncellenerek 64'e çıkarıldı.

Afganistan İçişleri Bakanı Sözcüsü Sıddık Sıddıki, dün gerçekleştirilen bomba yüklü araç saldırısının ardından 30 olarak açıklanan resmi sayının bugün gün içerisinde 64'e yükseldiğini açıklayarak hastahanelerde tedavi gören yaralı sayısının 347 olduğu belirtti. Ölü sayısının yükselmesinin nedeni ise ağır yaralı olarak hastahanelere kaldırılan yaralıların hayatlarını kaybetmesi. Kabil'de gerçekleştirilen terör eyleminin ardından ölü sayısının artmasından korkuluyor.

Bir restoranın park yerine yerleştirilen araç patlatıldı

Terör saldırısı dün akşam başkent Kabil'e bağlı Şirpur bölgesindeki restoranın otoparkında gerçekleştirildi. Daha önceden alana park edilen araç, yoğunluk olan saatte infilak ettirilerek çok can kaybı yaşanmasına neden oldu. Patlama uzak mesafelerden de duyulurken, restoranın hizmet vermiyor olması çok daha fazla olacak can kaybının önüne geçti.

Saldırıyı Taliban'ın gerçekleştirdiği düşünülüyor

Geçtiğimiz haftalarda terör örgütü Taliban Afganistan'da intihar ve terör eylemleri gerçekleştireceğini açıklamıştı.

Sünni İslamcı anlayışa sahip Taliban, yaptığı açıklamayla beraber büyük eylemler düzenleyeceğini belirterek Molla Ömer Harekatı adı altında bir dizi operasyon gerçekleştireceğini açıkladı Örgütün eski lideri olan Molla Ömer geçen yıl öldürülmüştü.

İntihar saldırı düzenleyecekler

Afganistan ve Pakistan’da aktif olan örgüt tarafından yapılan açıklamada intihar eylemleri düzenleneceği belirtilirken, yıl boyu içerisinde Taliban tarafından okullara, devlet kurumlarına ve askeri noktalara yapılan saldırılarda yüzlerce insan hayatını kaybetmişti.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.