Kabine toplanıyor: Masada asgari ücret var

Kabine toplanıyor: Masada asgari ücret var

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Masada asgari ücretin yer alması bekleniyor.

Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve kalıcı ateşkes zemini yaratmak için atılması gereken adımlar ele alınacak.

Öte yandan milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret konusunun da kabinede ele alınması bekleniyor.
Asgari ücret tespit komisyonunun ilk toplantısı öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan süreçle ilgili kabine üyelerine bilgi verecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine sonrası açıklama yapması bekleniyor.

cumhurbaskanligi-1748842.webp

Erdoğan Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti dönüşünde artan enflasyon nedeniyle, yılda en az iki kere güncellenmesi istenilen asgari ücretle ilgili gazetecilere değerlendirmeler yapmıştı: Asgari ücretle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan şu anda çalışmalarını yapıyor. Bu çalışmalarını olgunlaştırdıktan sonra nihai tabloyu önümüze koyacak. Çünkü burada işçi, işveren temsilcileri ile görüşmelerini bitirdikten sonra bize neticeyi getirecek. Biz de kendisini dinleyeceğiz. Ondan sonra en uygun asgari ücret neyse bunun kararını vereceğiz. Bütün mesele tarafları mağdur etmeden bir neticeye varabilmek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.