Kabinenin tek kadın bakanı Göktaş kimdir?

Kabinenin tek kadın bakanı Göktaş kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni Kabine'nin tek kadın bakanı Mahinur Özdemir Göktaş oldu. Göktaş Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevini üstlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kabinede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş oldu. Mahinur Özdemir Göktaş, 7 Şubat 1982 yılında Belçika'da Brüksel Bölgesi'nin Schaerbeek ilçesinde doğdu.

2009-2019 yılları arasında iki dönem Brüksel Milletvekilliği yapan Mahinur Özdemir, 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi görevini yürütmeye başladı.

mahinurozdemir-2.webp

Brüksel ULB Üniversitesi İnsan Kaynakları Mühendisliği Bölümünde Lisans, Kamu Yönetimi alanında da Master yaptı. Yenişafak'taki habere göre 24 Haziran 2009 tarihinde Frankofon kesimden, Hristiyan Demokrat çizgideki CDH'den Brüksel Meclisi'ne seçilen Mahinur Özdemir Göktaş, böylece Avrupa'da ve Belçika'da vekil seçilen ilk başörtülü oldu.

2015 yılında sözde "Ermeni soykırımını reddetmesi" nedeniyle partisinden ihraç edilmiş ve siyasete bağımsız milletvekili olarak devam etmiştir.

Özdemir, 12 Eylül 2019 tarihinde açıklanan "Büyükelçi ve daimi temsilci atamaları" ile Cezayir Büyükelçisi olarak atandı. Özdemir, Türkiye’nin Kuzey Afrika’ya atadığı ilk kadın büyükelçidir.

Mahinur Özdemir, evli ve 2 çocuk annesi. Mahinur Özdemir, ana dilleri Türkçe ve Fransızca'nın yanı sıra ileri düzeyde Felemenkçe, İngilizce konuşuyor ve Latince biliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.