Kaçak Kemalpaşa!

Kaçak Kemalpaşa!

İzmir'in doğa alanları ve nazar boncuğu ile dünyaya açılan kapısı olan Kemalpaşa, deyim yerindeyse kaçak Kemalpaşa olarak anılmaya başlandı.

MEDYA EGE - İzmir’in kirazıyla ünlü ilçesi Kemalpaşa, son yıllarda kaçak yapılaşma ile hiç bu kadar gündem olmamıştı.

Kemalpaşa ilçesinden gelen kaçak yapılaşma şikayetlerinin ardı arkası kesilmiyor. İzmirlilerin hafta sonları doğa alanlarından dolayı uğrak alanlarından biri olan Kemalpaşa, kaçak yapılaşmanın merkezi olurken, yerel yöneticilerin dahi kaçak yapılara sahip oluşu vatandaşın tepkisini çekiyor.

Uzun süredir Medya Ege’ye gelen kaçak bina, ev, hobi bahçesi, iş yeri ihbarları ile incelemelerde bulunduğumuz Kemalpaşa’da ilçenin içler acısı hali gözler önüne serildi.

KAÇAK YAPILAŞMANIN ADRESİ KEMALPAŞA

Ultra Lüks İnek Damı başlığı ile gündeme taşıdığımız, eski başkana ait, ultra lüks villa hakkında mevcut Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı henüz bir açıklama yapmadı. Eski başkanın Tarım İl Müdürlüğü’nden aldığı dam ruhsatı ile villa yapışına ilişkin vatandaşlar konuyla ilgili olarak bizler aracılığıyla Tarım İl Müdürlüğü’ne İzmir genelinde samanlık ve dam olarak görünen ama lüks villa tarzında olan kaç yapı olduğunu sorup, cevaplanmasını bekliyor. Samanlık ve dam konusunda şikayetler artarak devam ederken, vatandaşlar Cimer’e yazarak, belediyeye yazarak durumun bir an önce aydınlığa kavuşturulmasını istiyor.

whatsapp-image-2023-10-31-at-10-41-52.jpeg

BAŞKAN YARDIMCISININ FABRİKASI

İlçede kaçak yapılardan biri de eski başkan ve mevcut Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen’e ait olan kaçak fabrika. Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nden izin alınarak beldelerinde kurulan fabrika, büyük tartışma yaratmıştı.

kacak-fabrika-medyaege-izmir.jpeg

Öte yandan Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın ilçede kaçak olarak bir de villası bulunuyor. Tarımsal amaçlı tesis, kümes ve bağ evi yapacağım diyerek Tarım İl Müdürlüğü'nden izin alıp, kiraz bahçesine havuzlu süper lüks bir villa yapan ancak yanlış beyanda bulunduğu için yapı kayıt belgesi iptal edilen Karakayalı, büyük tepkiye neden olmuştu.

780x411-kacak-villaci-baskandan-bir-garip-savunma-1666383467697.jpeg

Nazar boncuğu ile dünyaya açılan Nazarköy ise, kaçak yapılaşmaların adeta yuvası oldu. Bölgede kaçak dükkanlar ve kafeteryalar mevcut.

whatsapp-image-2023-10-31-at-10-34-17-1.jpeg

Çiçekliköy, Cumalı, Damlacık ve Vişneli gibi mahallelerde ise kaçak hobi bahçeleri çığ gibi büyümeye devam ederken yetkililerin duruma sessiz kalması vatandaşları adeta isyan ettiriyor. Toprak ile uğraşan vatandaşlar, tarım topraklarının kaçık yapılaşmaya açılmasından ve denetimsizlikten uzun süredir şikayetçi.

whatsapp-image-2023-10-31-at-10-39-14.jpeg

Gölpark yakınında bulunan düğün salonu ise, vatandaşların “Düğün salonu burada ruhsat alamazken, bu salon belediyeden nasıl izin aldı” cümleleri ile tepkisine neden oluyor.

Ayrıca bir AK Parti milletvekilinin de Kemalpaşa ilçe sınırları içinde tarım alanına kaçak havuzlu bir villa yaptığı ve villanın bir kısmının kaçak olduğu ilçede konuşuluyor. Vatandaşlar ise Tarım İl Müdürlüğü ve Kemalpaşa Belediyesi yetkililerinden bu yapılarla ilgili açıklama bekliyor.

Diğer kaçak yapılar ve Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın geçtiğimiz hafta bir personelin evine gece yarısı yaptığı ziyaret ilçede büyük yankı uyandırdı. Ziyaretin tüm detayları Çarşamba Medya Ege’de olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.