Kadın başkandan kadın dostu toplu sözleşme! 

Kadın başkandan kadın dostu toplu sözleşme! 

Karaburun Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası arasında süren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri anlaşmayla sonuçlanırken, anlaşma kapsamında kadın çalışanlara pozitif ayrımcılık getiren maddeler ilk kez yürürlüğe girdi.

Buna göre eşine şiddet uyguladığı belirlenen erkek işçinin altı aylık maaş ve sosyal alacaklarının yarısı doğrudan eşine ödenecek. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde de kadın çalışanlara bir gün idari izin verilecek. Karaburun Belediyesi Personel Limited Şirketi kadrosunda yer alan 103 işçiyi kapsayan toplu sözleşme ile çalışanların ücret, sosyal yardım ve ikramiyelerinde iyileştirmeler yapıldı.

toplu-sozlesme-imza.jpg

 KARABURUN BELEDİYESİ’NDE İLK 

TİS hakkında değerlendirmede bulunan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, sendikal örgütlenmenin Anayasal bir hak olmanın ötesinde çalışanların asgari refah seviyesinde bir yaşam sürdürebilmeleri için hayati önem taşıdığını belirterek, “Tüm mesai arkadaşlarıma hayırlı ve uğurlu olmasını dilediğim bu anlaşma ile çalışma barışımızı koruyarak, yurttaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için var gücümüzle çalışacağız.” dedi. 

Kadınlara pozitif ayrımcılık sağlayan maddelerin ilk kez yer almasından ayrıca mutluluk duyduğunu kaydeden Başkan Erdoğan, gerek işe alımlarda gerekse Belediyeye bağlı tesislerde süreli iş ilişkisi ile çalışan personelin seçimlerinde kadınlara öncelik tanıdıklarını sözlerine ekledi.

30 Haziran 2020-30 Haziran 2022 tarihleri arasını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve Genel İş 4 Nolu Şube Başkanı Aydın Tekin tarafından imzalandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.