Kadın çiftçilere yıpranma payı ve SGK Prim desteği verilmeli

Kadın çiftçilere yıpranma payı ve SGK Prim desteği verilmeli

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kadın çiftçilere yıpranma payı ve SGK primleri için devlet desteği verilmesini önerdi. 

Tarım sektöründe çalışan kadınların yüzde 95’inin sosyal güvenlik kayıtlarının olmadığına dikkat çeken  Ömer Fethi Gürer, bu konuda bir Meclis Araştırma önergesi hazırlayarak, tarım işçisi kadınların tüm sorunlarının kapsamlı bir şekilde araştırılmasını istedi. 

KADIN ÇİFTÇİLERİN SORUNLARI VE BEKLENTİLERİ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Meclis Araştırma Önergesinde, ülkemizdeki kadın çiftçilerin sorun ve beklentilerine dikkat çekti. 

KADINLAR TARIMIN VZGEÇİLMEZ DEĞERLERİDİR

Kadın çiftçilerin, kırsalda tarımın sürdürülebilirliğini sağlayan vazgeçilmez değerler olduğunu belirten Gürer, ülkemizin ve sektörün gelişebilmesi için kadınların potansiyelinin açığa çıkarılarak yeterli ve gerekli toplumsal refahtan pay almaları yönünde girişimde bulunulması gerektiğine vuru yaptı.

KADINLAR ÜCRETSİZ AİLE İŞÇİSİ DEĞİLDİR 

Her yıl tarımsal üretim faaliyetlerinde kadınların katılımında bir artış olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tohumdan hasada kadar üretimin her aşamasında çalışan kadınların, gösterdikleri çabaya rağmen hala emeklerinin karşılığını alamadığını ve kadınların ücretsiz aile işçisi olarak her tür sosyal güvenlik hakkından yoksun kaldığını ifade etti. 

YÜZDE 95’İNİN SOSYAL GÜVENCESİ YOK 

Tarım sektöründe çalışan kadınların çok yönlü sorunları bulunmakla beraber kadınların yüzde 95'inin sosyal güvenlik sistemine kayıtlı olmamalarının en önemli sorunların başında geldiğine işaret eden CHP Milletvekili Gürer, “Kadın çiftçilerimize yıpranma payı ve SGK primleri için devlet desteği verilmesinin yanı sıra çalışan kadınların, sigortalı olmadan önce doğum süresi için hizmet borçlanması yapabilmeleri sağlanmalıdır” ifadelerine yer verdi.

KADIN ÇİFTÇİYE DESTEK, KÖYDEN KENTE GÖÇÜ DE ÖNLER 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kırsalda tarım ile uğraşan kadınlara gerekli olanakların sağlanmasının köyden kente göçüde durduracağını belirterek, “Bu sebeple tarımın kadınlarımız için cazip kılınmasına yönelik gerekli düzenlemelerin yapılmasına ihtiyaç vardır. Ayrıca kadın çiftçilere; sosyal güvenlik, girişimcilik ve kooperatifçilik gibi konularda eğitimler verilmeli ve avantajlar yaratılmalıdır” açıklamasında bulundu. 

ARAŞTIRILMALI 

Ömer Fethi Gürer, Meclis Araştırma önergesinde “Kadının her türlü tarımsal faaliyeti yapabilecek beceri ve donanıma sahip olabilmesi için gerekli çalışmalar yapılarak kadın çiftçiler ve tarım işçisi kadınların tüm sorunları kapsamlı bir şekilde ele alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.