Kadın Dans Tiyatrosu topluluğundan kadına şiddete farkındalık

Kadın Dans Tiyatrosu topluluğundan kadına şiddete farkındalık

Kadın Dans Tiyatrosu topluluğu, kadınların cinsiyet ayrımcılığı ile mücadelesine dikkat çekmek ve maruz kaldıkları zorluklara farkındalık yaratmak için ikinci kez sahneye çıktı

Açı Lisesi öğrencileri tarafından kurulan “Kadın Dans Tiyatrosu” topluluğu kadınların hayattaki mücadelesine ortak olmayı ve sessiz kalmamayı amaçladığı dans performansıyla izleyiciye duygusal anlar yaşattı. Biletlerinin iki hafta öncesinden tükendiği dans performansı seyircilerden tam not alarak ayakta alkışlandı. Biri ülkemizden olmak üzere, dünyanın üç farklı yerinden üç farklı kadının şiddet ile mücadelesinin gerçek hikâyelerinin anlatıldığı “KADIN” isimli dans performansı, farkındalığı artırmak adına ikinci kez seyirciyle buluştu.

Liseli öğrencilerden örnek davranış

Kadın Dans Tiyatrosu, “KADIN” isimli dans performansıyla kadınların toplumda var olma mücadelesine dikkat çekmek amacıyla destek verdi. Senaryosundan, kostüm tasarımına, dansçılarından, film ekibine kadar yaşları 13 ile 18 arasında değişen ve tamamını gönüllü öğrencilerin oluşturduğu ekip birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Kadın Dans Tiyatrosu Yönetmeni İlayda Özne Ertay “Gençlerin bu yaşta böylesine sorumluluk bilinciyle hareket ederek bir dayanışma göstermesinden dolayı çok mutlu ve gururluyum. Bu mücadelede yanımızda olan ve destek veren herkese teşekkür ederiz” dedi.

Gösterimden elde edilen gelirler KEDV’e bağışlanacak

30 Mayıs 2019’da gerçekleşen ilk gösterimin gelirini Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı’na (TOÇEV) bağışlayan organizasyon, İstanbul Dolmabahçe Rotary Kulübü sponsorluğunda ikincisi düzenlenen gösterimden sağlanan geliri ise Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’na (KEDV) bağışlayacak. 23 Şubat 2020’de Süleyman Seba Kültür ve Sanat Merkezi’nde izleyicisiyle buluşmaya hazırlanan üçüncü gösterimin geliri ise farklı bir derneğe bağışlanacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.